Secrete bucătărie pentru reușita unei rețete

Secrete bucătărie mi se solicită de câte ori vorbesc despre o rețetă. Iubesc să gătesc și este o mare pasiune a mea. O ajutam mult pe mama în bucătărie când eram copil, iar mai târziu am decis să fac și un curs de bucătări. Diploma luată cu nota maximă a exprimat pasiunea mea pentru gătit. Îmi amintesc de acea perioadă, lucrând în bucătăria unui restaurant cu specific unguresc. Bucătarul a încercat să mă învețe cât mai multe secrete bucătărie pentru ca preparatele mele să fie delicioase.

Aș vrea să gătesc mai des, mai variat decât o fac. Fiecare rețetă nouă este o provocare pentru mine pe care o accept cu drag. Nu gătesc doar ca să mâncăm, ci consider că fiecare preparat trebuie să fie aparte.

Descoperă secretele mele din bucătărie

Unele ți se vor părea simple, clare, însă te rog să-ți amintești de ele de câte ori vei găti. Doar atunci vei conștientiza valoarea și importanța a ceea ce împărtășesc eu cu tine.

*gătește doar cu ingrediente proaspete, de calitate

Este absolut esențial ca ingredientele folosite să fie de calitate superioară, să fie proaspete. Mai ales când vorbim de carne, fiind proaspătă, ea va fi fragedă, mult mai gustos va fi preparatul final. Dacă obișnuiești să gătești pulpe de pui, aripioare, piept, sau chiar puiul întreg, încearcă să gătești cu carne proaspătă, și nu decongelată. Textura și gustul vor varia mult. Lactatele se recomandă să fie proaspete, ținute la temperatură optimă. Verifică orice ingrediente înainte de a-l găti sau de a-l integra într-un preparat.

Calitatea produsului va da gustul final al preparatului culinar. Mare atenție când alegeți mușchi de vită pentru a găti un preparat aparte. Optează să achiziționezi carnea din sursă sigură, carmangerii de încredere. Astfelte asiguri că preparatul final va fi absolut delicios.

*folosește cu încredere condimentele

Este o adevărată artă să gătești și să știi să dai gust mâncării. Nu știu de ce noi, românii, evităm condimentele. Ne limităm la destul de puține condimente când ele sunt atât de multe. Datorită lor, mâncarea poate fi extrem de gustoasă, aromată.

Sarea și piperul sunt de bază, uneori și boiaua. Adaugă cu încredere condimente din alte culturi pentru a avea adevărate experiențe culinare. Noi avem mereu o mulțime de condimente și ne place să le combinăm.

  • busuioc, oregano, pătrunjel, usturoi pudră, chili, turmeric, cimbru, mărar, cimbru, rozmarin, șofran, coriandru, leurdă, curry, capere, cardamon, mentă, tarhon, chimen, anason, boabe de muștar, frunze de dafin.
  • să nu vă lipseasc uleiul de măsline extravirgin de calitate superioară și sare de mare grunjoasă.

Nu vă fie teamă să le încercați. Veți fi uimiți de cât de mult pot schimba aroma unei mâncări.

*contează cuptorul și vasele în care gătiți

Secrete bucătărie se leagă chiar și de acest detaliu. Nu am știut ce cuptor să aleg, însă personalul din magazin prin întrebări mi-a recomandat cuptorul ideal. Ani mai târziu sunt la fel de mulțumită de el și e exact ce am nevoie.

Am fost întrebată despre ce fel de preparate gătesc, cât de des și cât de variat. Preparatul magic a fost pizza și a fost un element cheie în alegerea cuptorului. Trebuia să aibă multe funcții și temperatura să ajungă la 300 grade pentru că aceasta este temperatura potrivită pentru pizza. Gătind mult la cuptor, acesta se murdărește, funcția de curățare pirolitică a fost esențială.

Cu cât programele cuptorului sunt mai variate, cu atât vei putea să setezi mai corect temperatura de coacere. La unele preparate este esențial să setezi temperatura fixă și modul de gătire. Programele predefinite pot fi de mare ajutor pentru un începător. Dar un specialist în bucătărie va dori să seteze singur totul.

O tigaie de fontă nu trebuie să vă lipsească. Vasele de ceramică pot fi folosite pentru gătit, dar arată bine și la servire. Nu putem găti în vase și tigăi clasice. De exemplu, preparatele din tigăile de fontă vor păstra preparatul cald mult timp. Ajută și la coacere, și la menținere temperatură. Vasele de ceramică ajută mult la gătirea deserturilor sau preparatelor care au nevoie de răcire înceată.

secrete bucătărie

*respectă rețeta întocmai

Atunci când decizi să încerci o rețetă nouă, te rog să o respecți întocmai. Abia a doua și a treia oară îi poți aduce îmbunătățiri și schimbări după propriul gust. Dar este esențial să prinzi tehnica de gătire.

Dacă la mâncare poți face sechimbări fără probleme, când e vorba de deserturi vă recomand să nu ajustați după bunul plac. Din multele secrete bucătărie dezvăluite de bucătarul șef cu care am făcut practica impunea ca rețeta la deserturi să fie sfântă. Gramajele specificate în rețetă vă asigură reușita desertului. De prea puține ori, mi s-a întâmplat să ajustez ceva la rețeta de prăjituri. Și și atunci doar după ce făcusem rețeta de nenumărate ori.

Cunosc persoane care mereu schimbă câte ceva și apoi sunt dezamăgite de rezultat. Rețeta la deserturi trebuie respectată întocmai pentru a avea rezultatul mult dorit.

Secrete bucătărie implică și a găti cu drag

Cred cu tărie că reușita unei rețete constă și în modul în care este preparată, cu drag, cu zâmbetul pe buze, cu energie bună. Eu gătesc pentru cei dragi mie, pentru musafiri care așteaptă cu nerăbdare fiecare preparat. Fac unele preparate culinare de atât de mult timp că știu rețeta pe de rost. Și pentru că eu cunosc bine fiecare etapă și timp necesare pentru preparare, pot găti mai mult feluri în paralel.

Gătește cu drag pentru familie și musafiri. Te asigur că mâncarea va avea o aromă aparte! Tu ce secrete bucătărie poți împărtăși cu cititorii acestui blog de lifestyle?

6 thoughts on “Secrete bucătărie pentru reușita unei rețete”

  1. De obicei tin cont de reteta si ma inspir din retete care stiu ca sunt de succes. Trebuie sa recunosc ca-mi ies mancarurile de cele mai multe ori si carnea de vita este in topul preferintelor mele

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.