Sfaturi pentru un câine sănătos

Animalul de companie devine membru al familiei din prima zi în care ajunge la casa noastră. Reprezintă cea mai mare bucurie, mai ales în primele zile. Însă este important să înțelegem că un animal de companie înseamnă responsabilități. Când am luat-o pe Kira mea, știam foarte puține despre îngrijire, însă mi-am promis că voi învăța.

Pentru mine, a fost esențial să fie un câine sănătos, iubit și ascultător. Am investit mult în alimentație de calitate, vizite constante la medicul veterinar și ore de dresaj. Kira este un câine sănătos și pentru că i-am oferit toată atenția și dragostea mea. Este sursa mea de energie și bucurie și consider că trebuie să fac pentru ea tot ce este necesar.

Cum ne păstrăm sănătos animalul de companie?

Un câine sănătos va fi plin de energie, va fi o bucurie pentru tine și cei din jur. Aș vrea ca toată lumea să înțeleagă că un animal nu e o jucărie, ci e un suflet care are nevoie de îngrijire, dragoste, atenție, timp.

**vizite regulate la veterinar

Țin să menționez acest lucru chiar de la început și să fie o prioritate, un semnal de alarmă. Animalul tău de companie trebuie să aibă un carnet de sănătate și un medic veterinar care să-l aibă în evidență. El îți va spune ce fel de vaccinuri trebuie să facă și la ce vârstă. La momentul potrivit, sau când va fi cazul, el îți va recomanda anumite analize veterinare pe care e bine să le faci.

Alege un centru specializat, de încredere, unde să mergi cu cățelul pentru analize, verificări. Eu am fost impresionată să aflu că există centre unde se realizează și imagistică veterinară, lucru de ținut minte pe viitor, deși sper să nu fie nevoie.

**oferă doar hrană pentru animale

Iubim atât de mult animalele încât tindem să cedăm când cerșesc la masa noastră. Știu tentația e mare, cu greu putem rezista ochilor dragi care imploră. Dar gândește-te că hrana ta nu este potrivită pentru stomacul lor. Va cerși mereu și mereu, știind că într-un final va primi ceva. Chiar dacă îi astâmpărăm pofta pe moment, îi putem face rău pe termen lung.

Hrana concepută special pentru animale este realizată după rețete intens analizate. Le asigură tot ce este necesar pentru creștere, dezvoltare armonioasă.

**alocă timp pentru exerciții și joacă

Majoritatea raselor de câini au nevoie de exerciții care să le consume energia. Alocă timp pentru dresaj, repetă tot ce învață în ședințele de dresaj. Aleargă cu câinele, ieși la plimbare, joacă-te cu mingea. Lui îi place la nebunie să-și pună mintea la contribuție, antrenează-l, ține-l în suspans.

Joaca este partea lor preferată, după mâncare. Iar joaca cu stăpânul este cea mai frumoasă. Are nevoie să socializeze cu tine pentru a crea legături. Ești cel mai important om din viața lui și te vrea aproape tot timpul. Joaca cu un animal de companie îți aduce energie, vibe bun, multe zâmbete și bucurii.

Un câine sănătos e un câine care primește atenție

Ne iubim animalul de companie nespus. Tocmai din acest motiv nu ar trebui să trecem cu vederea micile scăpări. Nu trebuie să primească nimic de la masa oamenilor pentru că nu este sănătos pentru ei. Escapadele de comportament nu trebuie ignorate, ci corectate pe loc. Câinele trebuie să aibă locul lui și să-l cunoască prea bine.

Alocă timp pentru a-l analiza, orice pare suspect în starea lui de sănătate, trebuie investigată. În urmă, cu câteva săptămâni, am auzit cum Kira mea tușește sec. Am zis că mi s-a părut, poate s-a înecat cu ceva. A doua zi, am ținut-o mai aproape de mine și am supravegheat-o îndeaproape. Tusea s-a repetat mai des. Nu am mai stat pe gânduri și am contactat medicul veterinar care mi-a confirmat că e renumita tuse de canișă. I-am dat rapid tratamentul recomandat și totul a fost bine. Dacă îi ignoram semnele prea multe zile, risca să facă aprindere de plămâni și tratamentul și recuperarea să fie mult mai grea.

Pentru mine, Kira mea e sursa mea de iubire necondiționată, de bucurie și veselie. Îi acord multă atenție și iubire, la rândul meu. Drept urmare, e un câine sănătos, fericit și mi-aș dori ca toate animăluțele să aibă parte doar de iubire!

4 thoughts on “Sfaturi pentru un câine sănătos”

  1. In momentul in care vrem un animal atunci trebuie sa avem grija lui si sa-l ducem regulat la veterinar. Ai punctat perfect si tu cred ca esti cea mai in masura sa dai sfaturi daca ai un catel

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.