Îngrijirea câinelui este o prioritate

În urmă cu aproape trei ani, decideam împreună cu soțul meu, că ne dorim un câine, ciobănesc german. Ne-am hotărât să fie femelă, rasa cu blană cu păr scurt, mai mult gri decât roșcatul tipic. Am căutat un pui cu pedigree și am fost încântați să găsim exact ce ne doream. La vârsta potrivită de luat acasă, am mers după ea în alt oraș și a fost dragoste la prima vedere. O mai văzusem în poze și filmulețe, dar în realitate, emoția a fost mult mai puternică.

Când am ajuns cu ea acasă, am știut că îngrijirea câinelui este o prioritate, așa că am căutat un medic veterinar. După câteva zile, pentru că am lăsat-o să se acomodeze cu noi, am sunat și am făcut o programare pentru un consult. Mi-am luat informațiile necesare și toate detaliile doar din surse sigure, adică medicul veterinar și dresorul.

Cum decurg primele luni cu un câine?

De mic copil, locuind la casă cu curte mare, am avut animăluțe. Le-am iubit și le-am îngrijit cum am știut. Cu Kira, lucrurile au stat foarte diferit. Am adus-o acasă, unde avea deja pregătită cușca și țarcul ei. Proprietarul ne-a dat un sac de bobițe cu care era obișnuită, am primit și o bucată de pătură care avea mirosul familiar al mamei și fostei case.

După câteva zile, ne-am dus la medicul veterinar pentru consult și pentru a i se întocmi carnet de sănătate. Ni s-au dat multe detalii, ni s-a răspuns la toate întrebările și deveneam mai relaxați. La momentul potrivit, am optat pentru microcip câine fiind un câine cu pedigree putea fi o tentație să fie furat. Dar și pentru că tot mai mulți câini se pierd și datorită cipului, ei se pot întoarce acasă.

Din iubire pentru câine, nu uitați de schema de vaccin

În carnetul de sănătate al câinelui, se trec toate vaccinurile efectuate și cele următoare, tocmai pentru a nu uita de ele. Mi se pare esențial și cea mai mare dovadă de iubire ca îngrijirea câinelui să implice hrană, vaccinuri la timp și timp petrecut împreună.

Eu am avut grijă în mod deosebit de Kira mea, ea a primit toate vaccinurile la timp. Adesea eram întrebată de vaccin câine preț și puteam oferi informații clare pentru că mergem regulat la veterinar. Știu că pentru unii poate fi o problemă costul unui vaccin, așa că mi se pare normal să știe din timp ce costuri implică îngrijirea câinelui.

Atenție la hrana oferită câinelui

Câinii trec de la trei mese pe zi, la două pe zi. La un an, ei primesc o singură masă, seara. Pentru mine a fost greu să îi scot mesele, dar ea a reacționat bine. Am încercat să aleg pentru ea cea mai bună hrană. E greu să faci o alegere când există multe variante premium pentru câini. În primă fază, i-am amestecat bobițele cu care era învățată cu cele noi. Le-am acceptat din prima și chiar i-au prins bine. Vedeam pe zi ce trece că ea crește și se dezvoltă armonios.

Noi am optat pentru Kira mea pentru hrană uscată. Am remarcat că le mănâncă cu plăcere deja de peste 2 ani. Este o variantă care i s-a potrivit de minune. Pe lângă hrana uscată, primește ficat de mânzat, carne de vită, oase de vită, iaurt, ouă crude sau fierte. Mai testează fructe, îi plac căpșunii, zmeura, pepenele, dar le primește mai rar.

Mă asigur că are apă curată, proaspătă mereu în mai multe părți. Știu că apa este esențială pentru câini.

Dresajul este esențial pentru un câine

Îngrijirea câinelui a însemnat pentru mine educație, dresaj. Mi se părea ciudat să am un câine frumos, dar să nu asculte. Știam că vreau să ies cu ea la plimbare, în oraș, în parc. Așa că era important să mă asculte. Am început ședințele de dresaj la 8 luni și nu ne-am oprit încă. Am făcut câteva pauze, dar dresorul continuă să vină la ea. Mai avem multe de învățat, reușesc să o înțeleg mai bine și să ne înțelegem mai bine după dresaj. În plus, sunt lucruri pe care le conștientizez pe parcurs și am nevoie să le învețe, așa că dresorul se adaptează după nevoile mele.

Și joaca înseamnă îngrijirea câinelui

Nu uitați de joaca cu câinele. Are nevoie de jucării de ros, mingi, dar și de joacă cu stăpânul. Un câine are nevoie de iubire, afecțiune, de joacă împreună, e o adevărată bucurie pentru ei, indiferent de vârstă.

Pe tine, te poate încărca pozitiv mai mult decât îți poți imagina. Datorită unui câine te poți relaxa, deconecta, poți face mai multă mișcare deoarece au nevoie de plimbări multe și lungi.

Îngrijirea câinelui este pentru mine o prioritate și ar trebui să fie pentru fiecare stăpân de animal de companie. Tu câtă grijă ai de câinele tău, pisica ta?

5 thoughts on “Îngrijirea câinelui este o prioritate”

  1. Cine își imaginează ca un câine nu are nevoie de îngrijire speciala, mai bine sa nu își ia unul. Câinele este ca un copil. Un membru al familiei care are nevoie de aceeași grija și îngrijire.
    În articol util, felicitări!

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.