Savureaza o salata!

retete salateAtunci cand vine vorba de salate, le gasim in formele cele mai variate, de la salate simple de legume, pana la combinatiile cele mai inedite, cu carne, fructe de mare, paste, chiar si salate de fructe.

Salatele se pot servi la orice ora, cu diferite sosuri, pot fi salate light pentru a stimula apetitul, salate care insotesc felul principal, salate care reprezinta preparatul de baza, asa cum sunt salatele cu carne de pui, bucati de sunca. Si daca tot a venit primavara, si vrem sa ne vitaminizam putin, iti recomand trei retete de salate, ce imbina fructe si legume, sosuri si condimente.

Iata ce retete iti recomand sa incerci:

  • salata cu sunca de pui cu pere si struguri
  • salata de varza cu ananas
  • salata de conopida si castraveti

salata 1Salata cu sunca de pui, cu pere si struguri combinatia de carne alba cu fructe si o aroma fina de branza, te va face sa spui “excelent”.

Ingrediente necesare:

  • 400 grame sunca de pui,
  • 200 grame boabe de struguri albi si negri,
  • 2 pere,
  • 200 grame branza de capra,
  • 100 grame fistic,
  • 1 salata creata rosie.
  • Sosul: 4 linguri ulei, 2 linguri otet de mere, 4 linguri nectar de pere, sare, piper alb

Mod de preparare: Boabele de struguri se spala, se taie in doua; se scot samburii si boabele se pun intr-o salatiera. Perele se spala, se curata de coaja, se taie in patru si se scoate casuta cu samburi, se taie felii subtiri, care se adauga in salatiera. Salata creata rosie se spala frunza cu frunza si se zvanta cu un servet. Se pun deoparte 8 frunze mari, iar restul se rupe bucati mici, care se adauga in salatiera impreuna cu sunca de pui, taiata fasii lungi si subtiri.Prepararea sosului: Se amesteca uleiul, otetul de mere, nectarul de pere, sarea si piperul alb. Se bate totul cu un tel, dupa care se stropeste salata cu intreaga cantitate.

Se lasa 15 minute, ca sa se patrunda, dupa care se serveste in cupe. In fiecare cupa se aseaza cate o frunza de salata creata rosie, apoi se pune preparatul. Deasupra se presara fistic, curatat si zdrobit usor, si cuburi mici, din branza de capra.

salata de varzaSalata de varza cu ananassalate de varza sunt foarte apreciate, dar nu te sfii sa o combini cu fructe, mai ales exotice. Surprinde-ti musafirii cu o salata deosebita !

Ingrediente necesare:

  • 100 grame varza (alba sau rosie) taiata in felii subtiri;
  • 50 grame ananas, taiat cubulete;
  • 50 grame mar, ras mare;
  • 1 lingura smantana batuta;
  • condimente.

Mod de preparare: Varza, ananasul si marul se amesteca cu smantana si condimentele preferate. Salata se serveste imediat.

salata conopida Salata de conopida si castraveti ideala pentru un aperitiv de inalta clasa.

Ingrediente necesare:

  • 1 conopida potrivita ca marime
  • 1 cana iaurt,
  • 1 castravete mic, curatat de coaja si taiat felii,
  • 1 catel de usturoi zdrobit,
  • condimente (1/2 lingurita de chimion, boia, sare de mare si piper pentru gust).

Mod de preparare: Inflorescenta conopidei se desface in mai multe bucati, care se pun intr-un vas. Se combina restul de ingrediente in alt vas si se amesteca. Amestecul astfel obtinut se toarna peste florile de conopida.

Salate sunt usor de preparat, si reprezinta o buna alegere pentru masa de pranz, fiind hranitoare, dar totusi o masa usoara!

Pofta buna!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.