Sărățele cu cașcaval – dieta Montignac
În dietă, cea mai tare tentație o reprezintă chestiile de ronțăit. Fie că vorbim de cele dulci, fie că vorbim de cele sărate. Și atunci, ce e de făcut? Căutăm și improvizăm rețete pentru a nu fi nevoiți să apelăm la chestii nepermise și nesănătoase. Aceasta este a doua rețetă de sărățele încercată și o împărtășesc cu voi.
Ingrediente necesare sărățele cu cașcaval dieta Montignac:
- 4 ouă de casă de Sălicea,
- 150 grame cașcaval,
- 125 grame unt moale,
- 150 grame premix patiserie,
- un praf de copt,
- 2 linguri de quark,
- sare mare.
Mod de preparare sărățele cu cașcaval dieta Montignac:
Etapa 1
Punem într-un bol cașcavalul ras, untul, cele 2 gălbenușuri, quarkul, praful de copt și făina. Amestecăm bine până obținem un aluat care nu se lipește de mână. Dăm aluatul la frigider pentru o oră.
Etapa 2
Întindem o foaie de aluat nici groasă, nici subțire, și tăiem cu forme de turtă dulce.
Etapa 3
Punem în tava de cuptor, hârtie de copt și punem sărățelele. Ungem cu gălbenuș sărățelele și apoi presărăm cu sare și dăm tava la cuptor la 200ºC, pentru 10-15 minute.
Verificați din când în când dacă s-au copt. Datorită culorii premixului, nu veți știi exact când sunt coapte.
Dintr-o porție, ies destul de multe sărățele cât să vă ajungă o perioadă bună de timp.
Sărățele cu cașcaval – must have în casă!
- sunt ideale, seara la un film,
- așteptate de musafirii care sunt atenți la ce mănâncă,
- dacă le ai în casă, nu te tentează ceva neconform.
În dietă, există mereu tentația de dulce, dar și de sărat. Seara, la un joc sau o poveste cu prietenii, vrem să ronțăim ceva. E bine să avem la îndemână ceva bun.