Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall recomandare lectură

21

Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall – lecție pentru copii

Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall este o bună lectură pentru copii, adulți. Aud de multe ori replica, de ce să citești cărți pentru copii, adolescenți? Poveștile scrise pentru ei sunt mai simplu explicate. Ne ajută să citim și să ne relaxăm, fiind o lectură ușoară. Dar ne și ajută să vedem cu alți ochi, povestea.

Editura Corint și Corint Junior pun la dispoziție multe astfel de cărți. Vă recomand să le citiți și să le oferiți cadou, copiilor. Dar și să le dezbateți împreună. Veți observa cât de simplu văd ei povestea. Lucru pe care și noi trebuie să-l învățăm!

Șapte lucruri importante – un copil, o faptă necugetată, o șansă unică

Toate lucrurile din viața noastră se întâmplă cu un scop. Și toate se întâmplă la momentul potrivit. Trebuie doar să avem răbdare și întelepciune ca să le pricepem.

Arthur Owens este orfan. Tatăl lui a murit de puțin timp. Încă încearcă să accepte situația. Chiar dacă nu a fost tatăl perfect, îi simte lipsa. În urma supărării și a frustrării, face un gest violent față de un om nevinovat. Ajunge la școala de corecție cât așteaptă procesul.

Șapte lucruri importante de Shelley Pearsall

Vei ajunge ca tatăl tău!

Speriat de condițiile din școala de corecție, își dorește doar să ajungă acasă. În fața judecătorului, încearcă să rămână umil, pentru a fi iertat. Și chiar nu dorește să ajungă ca tatăl lui. Deși are în față unul dintre cei mai duri judecători, primește o șansă unică.

Nu se întoarce la centrul de detenție juvenilă, ci își va răscumpăra fapta față de victima sa. Cum? Simplu! Îl va ajuta să-și facă treaba mai departe. Pare un lucru umilitor, dar tot e mai bine decât în celulă.

Corvoadă cu multe lecții de viață

În prima lui zi ca ajutor, merge la adresa dată de judecător. Acolo găsește o listă de lucruri pe care trebuie să le adune. Par lucruri fără înțeles pentru Arthur. Nu-i pasă, nu încearcă să înțeleagă. Vrea doar să-și facă treabă și să acumuleze ore penru a i se scădea din pedeapsă.

Toate aceste lucruri trebuie să le caute prin tomberoane. Pe unele le găsește, iar pe altele le înlocuiește cu ceva asemănător. Care e marea problemă, până la urmă? Seamănă cu ce e pe listă. El și-a făcut datoria.

Însă lucrurile nu sunt atât de simple. Îi va lua puțin timp să înțeleagă de ce fiecare lucru de pe listă e important. Și de ce nu poate fi înlocuit cu ceva asemănător.

Șapte lucruri importante este o poveste minunată, cu multe lecții de viață! Nu trebuie doar citită, ci și înțeleasă și trăită! 

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

21 Comments

  1. De multe ori cartile pentru copii nu sunt atat de simple precum cred altii. De fiecare data se desprinde o morala si o lectie de viata. Este pentru prima data cand aud de aceasta carte, dar subiectul ei este unul care ar trebui sa fie cunoscut de mai multe persoane. M-ai convins sa o citesc si eu.

  2. Desi nu e genul de roman de actiune care ma prinde maxim pe mine, pot spune ca mi-a placut Sapte lucruri importante si lectia primita de Arthur dar si rezultatul muncii sale. Mare noroc ca a avut parte de un om care sa-i ofere alternativa asta la scoala de corectie.

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
idei de vacanță
Idei de vacanță în siguranță

Idei de vacanță pe timpul pandemiei Pandemia ne-a dat toate planurile peste cap. Însă omul este capabil să se adapteze...

Close