Sanremo, Italia, vacanța de vară 2023

Pentru prima noastră vacanță de vară, am ales Franța, Coasta de Azur. Pe drumul spre destinația noastră, am trecut prin stațiunea Sanremo din Italia, care ni s-a părut deosebită. Așa că, după Franța, ne-am gândit să stăm câteva zile și în această stațiune din țara această atât de dragă nouă. Știam despre Sanremo că era orașul unde are loc cel mai renumit Festival anual de muzică italiană.

Sanremo este o stațiune renumită de pe Riviera italiană, iar orașul are plaja la Marea Ligurică. Am ajuns în oraș la prânz și ne-am căutat cazare pe Booking.com. Însă nu am rezervat pe site, ci ne-am prezentat direct la recepție. Aveam în vizor câteva hoteluri, însă ne doream să le vedem și să ne asigurăm că plaja e aproape. Iată ce hotel am ales.

Grand Hotel Des Anglais – alegerea noastră pentru vacanța Sanremo

Am avut norocul să găsim la recepție, un hotelier tare simpatic. Ne-a dat cartele de intrare la 3 camere diferite și am mers să le vedem. Nu ne era clar de ce nota de pe Booking.com era de 7,6, deși hotelul părea să fie tare fancy. După ce ne-am plimbat prin hotel și am văzut cele 3 camere diferite, de la etaje diferite, am înțeles.

Hotelul este într-o clădire destul de veche, dar foarte impunătoare, plină de istorie. Renovarea s-a început de ceva timp, dar durează. Așa că turiștii care au stat în camerele recent renovate, au oferit note mari, iar ceilalți au dat note mai mici.

Dacă vei căuta pe site-uri de cazare, acest hotel are camere diverse, cu prețuri diferite. Și nu înțelegi diferența decât după ce le vezi. Am coborât la recepție și am ales o cameră recent renovată de la etajul 3, cu balcon cu vedere la mare. Camera a fost extrem de spațioasă, un pat comod, mobilă nouă, seif, tv. Baia este chiar mare, este cunoscut faptul că băile din hotelurile din Italia sunt extrem de mici. Cosmeticele oferite au fost de calitate superioară, prosoape curate, pufoase, uscător de păr nou.

Micul dejun era variat, foarte bogat, cu absolut tot ce îți puteai dori. Fructe multe proaspete, patiserie, dar și omletă, mezeluri, brânzeturi, gemuri, cafea de specialitate.

Parcarea este gratuită dacă rezervarea se face la hotel. Și costă 16 euro dacă rezervarea camerei se face prin aplicații online. Da, au și stații de încărcare pentru mașini electrice.

Sanremo
Sanremo

* Apartament de lux Presidential Suite – Sir Winston Churchill 

O experiență aparte într-un apartament de lux cu maxim de confort!

Dacă vreți o experiență unică, vă recomand să închiriați din timp acest apartament de lux. Cuprinde un living imens cu birou de lucru, saună, bar cu băuturi de lux, baie imensă cu toate produsele de igienă necesară. Dormitorul este mare și prevăzut cu un dressing încăpător. Terasa este foarte mare, are jacuzii și șezlonguri pentru a sta la plajă. View-ul este unul de poveste. Acest apartament oferă tot confortul necesar pentru o vacanță frumoasă. Vezi aici video cu acest apartament de lux.

Sanremo

Plaja din Sanremo, marea, costuri și condiții

Plaja era la 3 minute de hotel și era mai mare decât cea de pe Coasta de Azur. Șezlongurile se puteau închiria pe zi, fie de la hotel de la recepție, fie de pe plajă, de la personalul care administra plaja. Aici, fiecare plajă este privată, administrată de o familie, iar ei oferă locuri și hotelurilor cu care colaborează. Prețul era la fel. Noi am preferat să plătim la hotel, fiindcă recepționerul simpatic, după ce a aflat că sunt blogger, creator de conținut, mi-a oferit șezlonguri în primul rând de lângă mare la preț mai bun. Inițial costa 35 de euro, 2 șezlonguri și umbreluță, în prima linie, iar eu plăteam 25 de euro. Față de 60/90 euro Franța, aici mi s-a părut chiar ieftin.

Așa se face că în fiecare dimineață, îmi luam prosopul, cartea, crema cu SPF, apa plată și mă relaxam pe plajă. Plaja fiind îngustă, nu era foarte aglomerată, apa caldă, totul frumos. Existau numeroase vestiare ce puteau fi închiriate, dar și vestiare comune, doar pentru a te schimba. Era o terasă chiar la intrarea pe plajă, aici mâncam masa de prânz, aveau de toate, și totul era delicios.

M-am simțit în siguranță pe plajă, erau puțini comercianți, salvamar la post în fiecare zi. Ne-a plăcut mult, ne-am bronzat și ne-am relaxat.

Sanremo
Sanremo

Orașul Sanremo și recomandări de restaurante

După plajă, mergeam la hotel pentru duș și ținuta de seară, și ieșeam în explorarea orașului Sanremo. Faleza este lungă, spațioasă, realizată din marmură colorată, te poți plimba cât vrei, având marea în dreapta și numeroase hoteluri în stânga. Coborând spre centrul orașului, treceam pe lângă renumitul Casino din Sanremo. O altă clădire imensă, impresionantă, luminată și animată.

Sanremo Cazino

Centrul orașului este o zonă pietonală cu magazine diverse, restaurante cochete, cafenele și terase. Noi am fost la început de August și era multă lume. Am ales să mâncăm în câteva restaurante mai deosebite pentru că suntem fani experiențe culinare în vacanțe.

*Quintessenza Restaurant

Aici am comandat un platou cu selecție de brânzeturi, a fost o alegere excelentă, minunate variante de arome. Eu am mâncat rissoto și soțul meu a luat un platou cu fructe de mare. Bineînțeles, că la final am luat și desert și am băut un ristretto pentru digestie. E un local foarte cochet, curat, frumos, personal amabil. Nota 10.

Sanremo

*Gilda Restaurant

Soțul meu este un mare gurmand, așa că într-o seară am optat pentru Gilda. Recenziile spuneau că dacă ajungi în Sanremo, trebuie să vii să mănânci aici. Ce e interesant la acest restaurant este că el se află în port și că oferă un meniu aparte. Ai posibilitatea de a merge pe mâna bucătarului și pentru suma de 65 euro/ persoană, primești 5 feluri de mâncare, desert, apă și cafea. Soțul meu a fost extrem de încântat de fiecare fel de mâncare în parte. Merită să optați pentru astfel de variante de meniuri pentru o adevărată experiență culinară.

Sanremo

Concluzii de final de vacanță

Sanremo este stațiunea perfectă pentru o vacanță de relaxare. Un orășel mic, dar liniștit, cochet, curat. Aș reveni aici cu mare drag pentru zile de vacanță magice.

Italia rămâne pentru noi destinația ideală de vacanță. Și dacă aș avea posibilitatea să mă mut din țară, aș alege Italia! Multe poze din vacanța prezentată pe acest blog de lifestyle, puteți găsi aici.

4 thoughts on “Sanremo, Italia, vacanța de vară 2023”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.