Cum alegem chiuveta baie ideală?

Amenajarea casei noastre este o bucurie. Reprezintă un vis împlinit să-ți poți amenaja locuința după propriile preferințe. Fiecare dintre noi își imaginează casa visurilor care trebuie să îndeplinească unele condiții. Eu am știut de la bun început că îmi doresc un dormitor spațios, dar cu puțin mobilier. Drept urmare, avem pat matrimonial, măsuța de machiaj și o comodă. Iar în dreapta e baia spațioasă și în stânga dressingul încăpător.

Mi-am dorit să avem baia noastră lângă dormitor, unde musafirii să nu aibă acces. Pasionată de îngrijirea corporală, am o mulțime de produse de îngrijire. Locul lor am considerat că e în baie. Așa că a trebuit să-mi gândesc baia astfel încât să respecte câteva criterii esențiale. Chiuveta baie a avut un rol important și am ales-o cu grijă. După 7 ani de la amenajarea băii, sunt la fel de încântată ca în prima zi. Prin urmare, mă pricep de minune și mulți prieteni care ne-au văzut baia, ne-au copiat din idei și strategie.

Cum mi-am ales chiuveta baie?

Când vine vorba de amenajare, trebuie să aveți un plan clar în minte. Stabiliți ce anume vă doriți, ce vă este necesar. Apoi decideți locul fiecărui obiect din baie.

Eu mi-am dorit lumină naturală multă în casă, chiar și în baie. Iată de ce pe lângă geamul clasic, am optat pentru un geam de mansardă care oferă lumină întreaga zi. Cabina de duș să fie spațioasă și cu lumină difuză, iar chiuveta baie să aibă spațiu generos pentru produsele cosmetice necesare îngrijirii zilnice.

Mie îmi place să am la îndemână produsele pe care le folosesc zilnic. Așa că am optat pentru o chiuvetă baie cu spațiu generos în lateralele ei. Nu îmi place ca lucrurile să fie înghesuite, ci să fie la vedere. Adevărul este că varietatea de modele lavoare pentru baie este atât de mare încât acoperă gusturile tuturor. Sunt uimită și fascinată de modelele noi, cu un design trendy, dar care sunt și practice.

chiuveta baie

*dimensiunea contează când alegi modelul chiuvetei pentru baie

E bine să ai notate dimensiunile spațiilor pentru diverse obiecte necesare în baie, cum e chiuveta, mobilierul, caloriferele. Trebuie să știi exact unde dorești să amplasezi chiuveta baie și să îți notezi ce dimensiune are. Ar fi păcat să alegi o chiuvetă care să fie prea mare sau prea mică și să strice tot designul băii tale.

*fii atent la materialul din care este chiuveta

Mi-am dorit mult chiuveta să fie din sticlă colorată, mi se părea tare fancy. Apoi am remarcat, la niște prieteni, că aceasta se pătează ușor și are nevoie de îngrijire constantă. Mi-a fost frică să nu se spargă sau să se ciobească din neatenție. La final, am ales o chiuvetă pentru baie din ceramică de culoare albă. Îngrijită constant, arată impecabil și după 8 ani. Nu uit să o șterg mereu cu laveta pentru ca picurii de apă să nu lase pete inestetice.

*bateria pentru chiuvetă să aibă personalitate

Alegând o chiuvetă din ceramică albă, mi-am dat seama că doresc să-i ofer o notă personală. Bateria de chiuvetă a trebuit aleasă dintr-o mare varietate de modele și astfel am reușit să creez designul perfect. Și da, am optat pentru un brand de calitate pentru că mi-am dorit să reziste în timp și să și arate bine.

Și chiuveta baie poate fi înfrumusețată

Dacă ești o împătimită a micilor decorațiuni, află că și chiuveta baie poate fi decorată. O lumânare colorată, parfumată, cu un model simpatic se potrivește de minune. Plantele verzi sau florile colorate reprezintă pata de culoare și de energie ideală în baie.

Vara, poți opta pentru un mic decor cu nisip și scoici. Iarna, un mic brăduț sau câteva globuri colorate într-un vas și o instalație electrică colorată. Idei sunt, nu te sfii să îți amenajezi baia, chiar și chiuveta, după bunul plac.

Aș vrea să știu cum ai ales chiuveta baie și dacă este cea potrivită nevoilor tale? Dacă ai putea mâine să o înlocuiești, ce model ai alege?

6 thoughts on “Cum alegem chiuveta baie ideală?”

 1. Chiar sunt în căutarea unei chiuvete. Cea din baie și-a făcut stagiul și trebuie înlocuită. Îmi place ce mi-ai oferit în articol, prin urmare voi analiza pe site cea mai potrivită soluție pentru mine.
  Mulțumesc!

  Reply
 2. Din pacate, urasc baia mea si mi-as dori sa o renovez cat mai curand. Inca nu stiu cand voi incepe lucrarile, dar am vazut atatea idei interesante si modele de accesorii pentru baie incat nu stiu spre ce sa intind mana mai intai

  Reply
 3. Din ceramica as vrea sa luam atunci cand o schimbam pe cea curenta. Mi-ar placea o renovare in baie. Chiuveta musai sa aiba o dimensiune medie, fiind baia cam mica.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.