Sănătatea ta este o prioritate

Cele mai multe urări implică termenul de ”sănătate”, ”grijă de tine”. Sănătatea ta este o prioritate și ar trebui să ne-o repetăm mai des. Și chiar ar fi bine să ne preocupăm mai mult de binele nostru. Pandemia a tras un semnal de alarmă asupra igienei. Ne-a făcut să înțelegem cât de important e sistemul nostru imunitar.

Dieta, somnul, mișcarea reprezintă factorii care ne pot ajuta să fim mai sănătoși. Însă asta nu înseamnă că nu e nevoie să ne facem constant analize. Și nu înseamnă că vom fi protejați de boli. Semnifică un plus, puterea organismului sănătos de a lupta cu posibile boli.

Cum să avem grijă de sănătatea noastră?

Se promovează mult importanța unui stil de viață sănătos. Ar trebui să avem grijă de sănătatea noastră mai mult decât orice.

Primim atenționări de peste tot legat de mușcătura de căpușă. Nu putem ignora mesajele. E bine să ne informăm și să știm ce trebuie să facem în caz de mușcătură. Nu e de joacă, mușcătura netratată sau căpușa nescoasă corect și complet poate aduce la boala Lyme. Evitați pe cât posibil plimbările și joaca în locuri unde căpușele pot exista. Seara, înainte de culcare, verificați fiecare umflătură suspectă de pe piele, atât la membrii familiei, cât și la animăluțe.

Ori de câte ori corpul ne dă semne de oboseală, disconfort, semne care persistă, e bine să nu le ignorați. Mergeți la un control și verificați ce vi se pare că nu este în regulă. Corpul este extrem de deștept și ne dă semnale din timp. Nu le ignorați invocând motivul că nu am timp să merg la medic. Trebuie să-ți faci timp să mergi la control pentru a identifica din timp afecțiunea.

Cereți informații despre diagnosticul pus dacă nu vă este foarte clar sau nu e cunoscut. Cu cât știi mai multe detalii, cu atât îți este mai clar cu ce te confrunți și ce e de făcut pentru sănătatea ta.

Nu îți pune singur diagnosticul după ce te-ai documentat pe internet. Medicul specialist pune un diagnostic. Ceea ce tu crezi că poate fi retenție de apă, în realitate poate fi edem și e nevoie să se cunoască cauza acestuia pentru a primi un tratament corect și eficient.

Ritualurile zilnice ajută la sănătatea ta

E bine să avem un ritual zilnic care să contribuie la sănătatea noastră. Alimentația este importantă și trebuie să cuprindă alimente potrivite unui stil de viață sănătos. Hidratarea este esențială, și dacă nu ești fan băut de apă, te înțeleg perfect. Dar vreau să-ți spun că îți poți crea un ritual. Eu, de exemplu, nu beam apă aproape deloc. De ceva timp, mi-am propus să beau câteva guri de apă plată la câte 15-20 de minute. Cu fiecare zi, încerc să beau mai multă apă, dar nu e țel ca să nu o simt ca o presiune.

Când vine vorba de mișcare, știm cât de importantă e. Majoritatea avem joburi sedentare, nu avem și nici nu ne facem timp pentru mișcare. Dar măcar eu încerc să fac mai mulți pași pe zi. Să mă plimb pe jos, chiar dacă am mașină. Să urc scările, chiar și atunci când am liftul la dispoziție. Am mare noroc și cu câinele meu, ies la plimbări lungi și mi se pare mișcarea mai relaxantă. În plus, alături de un câine, plimbarea e în ritm mult mai alert, așa că face bine.

Odihna este destul de mult neglijată. Avem nevoie de somn și chiar și de momente de liniște, doar stat în pat. Pe cât posibil, încercați să dormiți 8 ore pe noapte. Înainte de culcare, citiți o carte, aerisiți camera, lăsați deoparte telefonul.

Tu ce faci pentru sănătatea ta? Aplici sfaturile regăsite în articolul de pe acest blog de lifestyle?

10 thoughts on “Sănătatea ta este o prioritate”

 1. De când am fost la un pas de prăpastie, am conștientizat că am și eu importanță. Că trebuie să schimb urgent ierarhia și prioritățile. Am învățat să pun în aplicare lucruri pe care nici nu le luam în calcul. Și, da, e mult mai bine. E… salvator!
  Mulțumesc pentru acest articol!

  Reply
 2. Foarte bune recomandări! Încă am probleme cu cantitatea de apa pe care o consum, însă merg regulata analize, medic dacă e cazul, nu sar peste mișcare și peste odihna!

  Reply
 3. Sunt adepta miscarii si atunci cand am ocazia merg pe jos si chiar indemn si fetele mele sa faca asta. Sanatatea noastra este importanta si incerc sa am grija de mine si sa-mi fac regulat analizele

  Reply
 4. Sunt de acord cu punctul despre importanța ascultării semnalelor pe care corpul nostru ni le trimite. Adesea, în graba noastră, tindem să trecem cu vederea acele mici semne de oboseală sau disconfort, însă acestea ar putea fi semnale cruciale.

  De asemenea, sfaturile despre ritualurile zilnice m-au inspirat. Ideea de a adopta mici schimbări în alimentație, mișcare și odihnă pare realizabilă și realistă. Încerc să aplic această abordare, să îmi construiesc obiceiuri sănătoase pas cu pas.

  Reply
 5. Eu am deficiente in toate aceste arii ale vietii dar o sa incerc pe cat posibil sa le corectez. De dormit dorm, dar ma trezesc des, mananc haotic si nu fac sport.

  Reply
 6. Internetul ma îmbolnăvește mai rău dacă ma iau după el. La mine dacă e odihnă și alimentație corectă, funcționez bine.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.