Decorațiuni interioare, rolul și rostul lor

Casa noastră trebuie să ne reprezinte în totalitate. În faza de proiectare, analizăm fiecare detaliu. Așteptăm cu nerăbdare finalizarea fiecarei etape. Ne bucurăm atunci când totul este gata și arată conform așteptărilor noastre. Partea cea mai provocatoare, dar și cea mai obositoare, mi se pare alegerea unor decorațiuni interioare potrivite.

Amenajarea locuinței se stabilește după anumite criterii clare care trebuie să se îmbine cu ceea ce ne place. Rolul micilor (sau marilor) decorațiuni interioare este de a completa perfect tabloul locuinței noastre. Ele trebuie să fie de calitate, potrivite cu stilul casei, și să ne reprezinte. Recomand ca acestea să fie cumpărate în timp, nu deodată cu amenajarea casei. Și vă spun și de ce!

Cum alegem decorațiuni interioare potrivite nouă

și locuinței noastre?

Entuziasmul finalizării proiectului ”casa visurilor noastre” ne poate face să achiziționăm lucruri care mai târziu să ne dăm seama că nu se potrivesc în etapa finală. Cât timp casa este în amenajare, ne plimbăm prin multe magazine și vedem diverse lucruri care ne plac și considerăm că s-ar potrivi. Însă în faza finală a casei, realizăm că efectiv nu se potrivește deloc cu nimic.

Sfatul meu este să cumpărați totul pe rând.

Puneți accentul pe mobilierul util în casă și pe electrocasnicele utile și urgente. Micile decorațiuni au rolul de a completa casa și să nu simțim că ”trebuie să le găsim un loc”. Bucurați-vă când totul e gata și lăsați entuziasmul de nou să se mai atenueze. Veți simți, cu timpul, că în unele locuri din casă, vă doriți neapărat plante. Apoi veți conștientiza că în vacanțe nu are cine să le îngrijească, sau chiar uitați să le udați constant. Sau poate locul de pe mobilă unde vreți să puneți ghivecele, se poate deteriora de la suport sau apă care se poate scurge din ghiveci. Soluția o reprezintă ghivecele frumoase cu plante artificiale. Am rămas surprinsă cât de frumoase pot fi, cât de reale par și grija pentru ele zero. În plus, ele arată bine mereu, sunt înflorite tot timpul, fix ce ne dorim.

Alege calitate înainte de toate

Când amenajăm locuința, bugetul pentru decorațiuni interioare este redus și tindem să cumpărăm ceva mai ieftin și slab calitativ. La final, veți sesiza diferența și nu o să vă mai placă. Iată de ce vă sfătuiesc să cumpărați totul pe rând și când bugetul vă permite să achiziționați doar ce e de calitate.

Oglinda de perete e bine să fie de calitate pentru ca în timp să nu se mătuiască. Rama acesteia să se potrivească cu stilul casei sau a încăperii unde va sta. În plus, nu uitați că oglinda are și rolul de a mări un spațiu, de a da senzația de spațiu mai mare, dar și mai luminos.

decorațiuni interioare

Spun alege calitate pentru că e păcat să dăm bani, chiar și puțini, pentru ca acele piese să ajungă într-un dulap, ascunse. Sau chiar să ne dăm seama că nu se potrivesc deloc cu restul casei.

Decorațiuni interioare, dar să fie și utile

Eu am optat pentru obiecte de decor cu funcționalitate. Aici mă refer la vaze în care am mereu flori, plante verzi, dar pe care le pot folosi pentru alte decorațiuni în funcție de anotimp.

Măsuța de cafea ne ajută la jocurile în familie, la desenat și scris, dar și la servit cafeaua sau loc de depozitare pentru cărți și rame foto. Chiar și pernele decorative pot fi alese pentru a fi și practice. Husele se pot spăla și sunt ca noi.

Decorațiunile interioare pentru casa mea au fost achiziționate în timp. Mi-a plăcut să mă bucur de casa mea cu mobilierul esențial. În timp, mi-am dat seama ce îmi lipsește și unde anume și am achiziționat varianta potrivită.

Cât de importante sunt pentru tine aceste decorațiuni interioare cu rol de a completa locuința? Îți place să ai multe și variate sau mergi pe esențial și util?

4 thoughts on “Decorațiuni interioare, rolul și rostul lor”

  1. In urma cu ceva ani nu puneam pret pe decoratiunile interioare. Acum le caut si le apreciez. Imi doresc si eu ceva plante artificiale si asta poate pentru ca am nevoie sa arate bine mereu sa le folosesc pentru poze 😀

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.