Salina Targu Ocna – judetul Bacau

Salina Targu OcnaSpectacolul sarii, asa imi place mie sa definesc salinele.

Frumoasa Salina Targu Ocna se gaseste la 2 km de localitatea Targu Ocna, in masivul de sare, Valcele-Slatinele, la o adancime de 240 m si este cunoscuta pentru microclimatul de salina, ce reprezinta un factor natural important in tratamentul afectiunilor respiratorii.

Cum a ajuns aceasta salina sa fie utilizata in scop terapeutic? S-a pornit de la o serie de observatii, minerii care lucrau in mina nu se imbolnaveau de bronsita cronica si astm, ameliorarea chiar si disparitia completa a crizelor de astm la bolnavii ce fusesera refugiati aici in timpul celor doua razboaie mondiale, aceasta salina, inainte doar o pestera a fost utilizata ca adapost in timpul bombardamentlelor.

Care este principala caracteristica a microclimatului salinelor? Constanta parametrilor fizici, chimici si microbiologici, fara variatii zilnice sau sezoniere spre deosebire de aerul exterior.

Temperatura din salina este, cu variatii minime, cuprinsa intre 12,8 – 12,9 grade C, toamna si iarna, iar vara, intre 13,2 – 13,4 grade C. Umiditatea variaza putin 75% iarna, vara 82%. Presiunea atmosferica este cuprinsa intre 70-73 cm Hg, nu exista alergeni, germeni patogeni, iar curentii de aer au viteze foarte reduse.

In salina, poti cere sfaturi de la un cadru medical specializat si un profesor de sport, iar programul de tratament cuprinde, odihna, gimnastica medicala, plimbari, alergari ca antrenament, dar moderat la efort. Salina este dotata cu terenuri de sport (baschet, mini-fotbal, tenis de camp, tenis de masa), spatii de joaca pentru copiii (dotate cu leagane, topogane).

Distanta dintre marile orase si obiectiv:

  • Satu Mare – Targu Ocna – 580 km
  • Cluj-Napoca – Targu Ocna – 410 km
  • Oradea – Targu Ocna – 560 km
  • Timisoara – Targu Ocna – 555 km
  • Sibiu – Targu Ocna – 278 km
  • Brasov – Targu Ocna – 142 km
  • Bucuresti – Targu Ocna – 320 km
  • Iasi – Targu Ocna – 192 km.

Despre facilitatile oferite de salina si tarife de vizitare, poti afla mai multe informatii pe site-ul oficial al salinei www.salina.ro

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.