Să ne jucăm împreună, educativ

Group-of-Children-Playing-with-Blocks-in-the-Floor-44944720

Copiilor le place cel mai mult să se joace, dar nu cunosc adult care să zică NU unui joc de societate. De cele mai multe ori, ne refuzăm această metodă simplă de relaxare, dar atunci când cei mici ne roagă să ne jucăm cu ei, o facem cu cea mai mare plăcere. Când a venit pe lume nepoțica mea, i-am cumpărat o mulțime de jucării potrivite vârstei ei, păpuși, plușuri, cuburi, însă de când a mai crescut Karina, am început să-i cumpăr tot mai multe jocuri educative pentru copii.

De fiecare dată, am avut grijă să aleg cu atenție jocurile potrivite vârstei, dar și pasiunilor ei, și activităților care o atrag. Am observat că este pasionată de gătit, mereu când mergem, îmi prepară o supă de mazăre și cafea cu lapte. Când am găsit  jocul Master Chef, am știut că o să-i placă pentru că combină atât pasiunea ei pentru bucătărie, dar și dorința de a se juca împpreună cu alți copii și de a câștiga. Însă nu m-a putut abține și i-am cumpărat și jocurile copilăriei mele, Comoara lui Piticot, Nu te supăra, frate, Sus Jos, bine, acum într-o formă mai deosebită, 3D sau Rummikub.

Am fost o norocoasă având o soră mai mare cu care mă jucam mereu tot felul de jocuri educative. Avea răbdare să-mi explice regulile și să se joace cu mine până înțelegeam cum se joacă fiecare joc. Îmi explica strategii de a câștiga, mă învăța să gândesc mutări care să mă ajute să fiu o câștigătoare de fiecare dată. De sărbători, ne jucam împreună cu părinții, mă bucuram că petrecem timp împreună, râdeam când câștigam, plângeam când pierdeam și îmi doream mereu  să-mi iau revanșa.

Jocurile educative ar trebui să existe în fiecare casă și nu ar trebui să ezităm să ne jucăm împreună cu prietenii sau cu familia. Jocurile ne ajută să ne relaxăm, iar după o zi lungă la job, avem nevoie de ceva care să ne ajute să ne deconectăm. Știti foarte bine că cei mici copiază ce văd la cei mari, la părinți, bunici, cei care reprezintă un exemplu pentru ei. Evitați să vă jucați pe tabletă sau să vă uitați la TV prea mult, încercați jocurile educative. De exemplu, dacă vă place să vă jucați Angry Birds, atunci vă recomand să încercați varianta fizică, pun pariu că nici nu știați că există, ei bine, acum o găsiți pe site-ul Noriel.

În curând cei mici, vor trebui ajutați să scrie scrisori lui Moș Crăciun, acum aveți posibilitatea de a le influența, în sens pozitiv, dorințele. Explicați-le că dacă primesc jocuri educative, vă veți juca cu ei, îi veți învăța să câștige, apoi le veți invita prietenii la joacă și se pot distra împreună și în casă, pentru că vremea nu ne permite să ieșim prea mult pe afară.

Jocurile educative sunt menite să ne ajute să gândim mai mult și diferit, să învățăm să construim strategii, să socializăm și să ne bucurăm de timp de calitate petrecut alături de cei dragi. Atunci când vine ziua unui prieten, nu ezitați să-i cumpărați un joc de societate, există acum jocuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Jucați-vă cu prietenii, organizați seară de jocuri, cei mici se pot juca împreună, iar adulții pot lua exemplu.

Ultimul joc jucat a fost alături de niște prieteni dragi, deși jucasem de ceva timp Catan, mi-a făcut plăcere să mă joc din nou, să negociez și să fac strategii.

Nu vă este dor, uneori, să vă jucați un joc alături de prieteni? 

Sursa foto

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.