Desert rapid cu dulceață Din Eden
Există câteva ingrediente pe care e bine să le avem mereu în casă. Zahăr, făină, ulei, dar si cele necesare pentru dulciuri, cacao, vanilie, praf de copt. Crema de ciocolată și vanilie, variate dulcețuri, necesare pentru a încropi un desert rapid.
Optăm mereu pentru deserturi de casă. Pentru că timpul este limitat, alegem să facem rețetele mai simple, mai rapide. De multe ori, cei mici sunt încântați să ajute în bucătărie. Așa că pentru ei, totul trebuie să meargă rapid, iar etapele să fie delicioase, pentru că le place să guste tot timpul.
Zilele trecute, am sărbătorit ziua soțului. Printre numeroasele deserturi, s-a numărat și rulada pufoasă. Ne aștepta o zi lungă și plină de arome. M-am gândit să renunț la crema de ciocolată și să umplu rulada cu dulceață Din Eden. A fost o bună alegere, dulcețurile oferite Din Eden, sunt extrem de aromate, iar desertul a fost un deliciu. Ce bine e să folosești produse naturale din inima muntelui.
Ingrediente necesare ruladă pufoasă:
- 3 ouă mari,
- 5 linguri apă fierbinte,
- 100 grame zahăr,
- 50 grame de amidon alimentar,
- o fiolă esență de vanilie,
- un praf de copt,
- dulceață de afine Din Eden,
- dulceață de merișoare Din Eden.
Mod de preparare ruladă pufoasă:
Etapa 1:
Spălăm bine ouăle. Ideal ar fi să fie reci. Le separăm, albușuri de gălbenușuri. Albușurile le mixăm bine cu un praf de sare. Când s-au întărit foarte tare, nu pică de pe palete, adăugăm zahărul în reprize și mixăm foarte bine. Treptat adăugăm apa fierbinte și mixăm. Gălbenușurile le punem pe rând și mixăm la viteză mică, punem și vanilia. La final, adăugăm, amidonul amestecat cu praful de copt și amestecăm cu o spatulă.
Etapa 2:
Încălzim cuptorul la 140°C. În tava de cuptor, punem hârtie de copt. Turnăm compoziția și o nivelăm cu grijă în toată tava. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute. Eu am folosit opțiunea de ventilație.
Blatul nu trebuie să fie prea copt, va fi prea uscat și nu se va putea rula. Pe blatul pe bucătărie, punem un prosop de bucătărie pe care presărăm puțin zahăr. Scoatem tava din cuptor și răsturnăm blatul copt peste prosop.
Cu grijă, dezlipim hârtia de copt de pe blat. Rulăm cu grijă, aluatul în prosop și îl lăsăm să se răcească.
Etapa 3:
Mi-am dorit un desert răcoros, așa că am decis ca umplutura să fie dulceață. Am vrut să fie un desert mai aromat, așa că am combinat două tipuri de dulceață și bine am făcut. Aromele de afine și merișoare s-au completat perfect.
Întindem dulceață pe toată suprafața blatului. Eu am pus pe un capăt dulceața de afine și de la jumătate spre celălalt capăt, dulceață de merișoare. Am rulat cu grijă și am dat rulada la frigider.
Se taie cu grijă, de preferat a doua zi, sau măcar după câteva ore. Se servește presărat cu zahăr pudră!
Arata delicios si pare simplu de facut.
Vai cât de bine arata, în ultimul timp nu prea am mai mâncat dulciuri de casa
Chiar arata foarte bine aceasta rulada. Cu siguranta e delicioasa.
Pare yummy! Trebuie incercata cat de curand.
Imi plac ruladele tare mult, insa nu mananc dulce deloc. Le prefer in general pe cele cu legume, dar asta mi-a lasat gura apa!
Vai de mine, ce pofta mi-ai facut! Arata demential rulada!!! As vrea sa o incerc si eu pare delicioasa cu dulceata aceea!
O sa incerc si eu reteta ta de rulada. Arata delicios.
Cât de bine arată dulceața de afine. Și ambalajul este foarte frumos, diferit.
ce bine arata! si sunt sigura ca este si delicioasa! nu pare greu de facut
O Doamne cat de bine arata! categoric trebuie sa o prepar si eu, multumesc pentru reteta! Pofta buna!
Cat de bine arata acest desert, neaparat fac si eu zilele astea!
Arata demential. Niciodata nu am facut o rulada de genul. Chiar mi-as dori sa incerc reteta ta
Arata wow!
Yami…
Arata foarte bine un deliciu