Idei de amenajare camera copilului

Alegerea încăperii pentru camera copilului

Fiecare încăpere din locuința noastră are un rol bine definit. Știm exact unde va fi bucătăria și baia, dormitorul matrimonial și livingul. Nu uitați să alocați cea mai bună încăpere pentru camera copilului. El va avea diferite nevoi de-a lungul copilăriei, deci e bine să alegem cu grijă.

Ideal ar fi să fie aproape de dormitorul matrinomial, măcar cât e mic. Și să fie încăperea cea mai călduroasă, iarna și răcoroasă, vara. Camera trebuie să beneficieze de multă lumină naturală și/sau să aibă geamuri mari. Nu suprafața ei este importantă, ci cât de bine o putem valorifica.

Idei de amenajare camera copilului

Gândește amenajarea pe termen lung. Copilul va crește mai repede decât crezi și va avea nevoi diferite. Nu te lăsa pradă impulsului de moment, ci analizează pe termen lung. Evită să amenajezi cum îți place ție sau ce vrei tu, alege pentru copilul tău!

  • mobilier practic

Ca și părinte, ești tentat să alegi tot ce e mai frumos. Dar încearcă să alegi și variante practice. Când vine vorba de mobilier camera copilului, mergi pe practic și ergonomic. Pătuț care poate fi adaptat și folosit și când e mai mare. Măsuță de înfășat cu multe rafturi și compartimente. Bibliotecă folosită pentru jucării, dar și pentru cărți pe viitor. Culori neutre, potrivite pentru băiat sau fetiță, al doilea sau al treilea, nu știi ce va fi.

  • spațiu pentru jucării

Tindem să menținem ordine în orice cameră. Însă ordinea nu e potrivită în camera copilului. Jucăriile și jocurile trebuie să îi fie la îndemână. Astfel, va fi tentat să le descopere, va fi tot mai curios să se joace. Învață doar prin joacă, nu uita să te joci și tu cu el, va fi marea lui bucurie.

  • peretele pentru joacă

Știm cu toții că cei mici adoră să deseneze. De cele mai multe ori, locul preferat este un perete. Așa că decorează camera cum dorești tu, chiar și pereții, dar lasă un perete pentru joacă. Poți folosi vopsea neagră ca pentru tablă, unde să deseneze cu cretă colorată. Sau optează pentru vopsea lavabilă pe care poate desena cu creioane, carioci, fără griji.

  • biblioteca

Din camera unui copil, indiferent de vârstă, nu trebuie să lipsească biblioteca și cărțile potrivite vârstei. Acolo trebuie să se regăsească volume colorate, frumos ilustrate, enciclopedii și albume. Este locul potrivit și pentru fotografii cu etape de creștere.

camera copilului

  • corpuri de iluminat

Optează pentru un sistem suspendat, cu posibilitatea de a regla intensitatea luminii. Pentru confort, alege și o veioză colorată, veselă. Va fi de real folos și pentru tine, și pentru copil.

Chiar dacă tu ai amenajat camera copilului, iar el dorește schimbări, lasă-l să le facă. E camera lui, se va simți mult mai confortabil și va avea o doză în plus de încredere. Nu ține neapărat ca lucrurile să fie cum crezi tu că e mai bine, are și el preferințe. E bine să se bucure la maxim de camera sa.

Tu cum crezi că trebuie amenajată camera copilului? Există sfaturi pe care ni le poți oferi din propria experiență?

Foto

10 thoughts on “Idei de amenajare camera copilului”

  1. Eu as pune un tapet adecvat varstei si sexului copilului sau as umple un perete cu postere. Eu mi-am dorit mult sa-mi pot pune postere cu cantaretii preferati, dar parintii mei nu au fost de acord.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.