Recomandări filme de weekend – The Way Back-2010 – The Pianist-2002

3

Mie îmi plac mult filmele care mă țin cu sufletul la gură. Îmi plac filmele ce prezintă diferite povești și scene din primul sau al doilea război mondial. Recent am văzut două filme care mi-au plăcut legate de război, The Way Back și The Pianist.

The Way Back 2010 – aventură, dramă

În anul 1941, trei oameni ajung în India, Tibet, după o călătorie de 4 000 mile, după ce au evadat dintr-un lagăr din Siberia. Filmul spune povestea celor 3 și încă 4 prieteni care au evadat împreună cu ei, și a unei fete care se alătură grupului pe parcurs. Liderul grupului este Janusz, un polonez ce a fost condamnat la 20 de ani închisoare, după ce soția sa a fost torturată de naziști până când ea a declarat că Janusz este împotriva sistemului nazist. Lucru total neadevărat. Janusz are un mare avantaj, el știe cum să supraviețuiască în sălbăticie. Când el este desemnat să lucreze în mină, își dă seama că dacă vrea să trăiască, trebuie să evadeze. Profitând de o furtună de zăpadă, Janusz împreună cu Mr. Smith un american cinic, Zoran – un contabil amuzant iugoslav, Tomasz – bucătar polonez și artist, polonezul Kazik care suferă de o boală a ochilor, el nu vede noaptea, preotul leton Voss, și forțați de împrejurări îl primesc în grup și pe criminalul rus, Valka. De-a lungul călătoriei, ei se confruntă cu furtuni de zăpadă, atacurile țânțarilor, imensitatea deșertului cu furtuni de nisip, lipsa apei și a hranei.
În timpul acestei călătorii, învață de voie, de nevoie să-și împartă hrana și hainele, se folosesc de îndeletnicirile fiecăruia. Devin prieteni, și de aceea îi cuprind remușcările de fiecare dată când unul din grup rămâne în urmă.

The Way Back este un film tulburător, puțin lung, aproape 2 ore, dar merită să aveți răbdare să-l vedeți. Veți avea parte de peisaje de vis, scene cutremurătoare, iar alături de renumitul actor, Colin Farrell, îl regăsim și pe actorul român, Alexandru Potocean în rolul lui Horodynsky.

The Pianist 2002 – biografie, dramă, istorie

Acest film se bazează pe memoriile pianistului Wladyslaw Szpilman, și este povestea adevărată a unui pianist celebru polonez, de origine evreu.

Un pianist evreu este martorul formării unui cartier izolat de evrei în capitala Poloniei. Împreună cu ceilalți evrei, și familia sa este deportată și trimisă în lagărele naziste pentru a munci. Szpilman reușește să scape de deportare și se ascunde în clădirile Varșoviei, acum doar niște ruine.
Povestea adevărată a lui Wladyslaw Szpilman începe în anul 1930, el a fost cel mai renumit pianist și nu doar în Polonia, ci și în Europa. În timpul celui de-al doilea război mondial, Szpilman devine subiectul unor legi împotriva evreilor impuse de naziști. La începutul anului 1940, Szpilman a ajuns să cânte la pian în cele mai luxoase săli și mai apoi cântă în ghetoul evreiesc, el trăiește drama de a-și vedea familia deportată.
Perioada pe care o petrece ascunzându-se printre ruine nu este deloc ușoară, el suferind mereu de foame și de sete, de frig și de boli, trăiește cu frica că în orice moment poate fi descoperit!

Vizionare plăcută!

Ați văzut aceste două filme? V-au plăcut? Ce alte filme interesante ce prezintă povești din timpul războiului ați văzut?

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

3 Comments

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Oameni anxioși de Fredrik Backman
Oameni anxioși de Fredrik Backman recomandare carte

Oameni anxioși de Fredrik Backman - cartea mult așteptată Oameni anxioși de Fredrik Backman a fost cartea mult dorită. Îmi...

Close