Tort pufos cu cremă delicioasă pentru weekend
Weekend-ul trecut a fost despre răsfăț la coafor, dar și dezmăț în bucătărie. Aveam o cutie de mascapone în frigider, ouă și ciocolată. Întrebarea era cum să le combin să obțin un desert nou, interesant? Găsisem de ceva vreme, o rețetă interesantă, dar nu am avut timp de ea, așa că sâmbătă, am trecut la treabă.
Ingrediente necesare tort pufos
- 4 ouă,
- 120 grame îndulcitor,
- 40 grame cacao,
- iar pentru cremă – 250 grame mascarpone, 200 ml smântână pentru frișcă, 80 grame îndulcitor, esență de vanilie, pentru glazură – 150 grame ciocolată neagră, 50 grame unt, puțin ulei.
Mod de preparare tort pufos
Etapa 1
Spălăm bine ouăle și le separăm, gălbenușurile de albușuri. Mixăm bine gălbenușurile cu îndulcitorul, adăugăm cacaua și vanilia. Separat batem spumă albușurile până obținem o spumă tare, care nu curge.
Etapa 2
Încorporăm albușurile în aluatul de cacao, amestecând ușor cu o paletă, de jos în sus. Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt UNSĂ CU ULEI, eu am uitat și m-am chinuit puțin până am dezlipit foaia de pe hârtie.
Etapa 3
Dăm tava la cuptor, la 200ºC, pe opțiunea căldură de sus și jos, pentru 10-11 minute. Scoatem tava, îndepărtăm hârtie cât este cald aluatul. Când se răcește, e mult mai dificil. Eu am uitat să dezlipesc foaia de aluat de pe hârtia de copt, nu vă mai spun cât m-am chinuit să nu se rupă. Foaia obținută o tăiați în 3 părți egale. Eu am avut 3 fâșii de 9 cm lățime.
Etapa 4
Între timp, mixăm mascarponele cu fructoza, adăugăm esență de vanilie, iar la final frișca bătută tare. Cu crema obținută, începem să montăm tortul – foaie, cremă, foaie, cremă, foaie, cremă, glazură.
Etapa 5
Topim ciocolata împreună cu untul, la final adăugați puțin ulei, NU lapte! Glazurăm frumos tortul și apoi îl dăm la frigder pentru câteva ore bune.
Eu nu am mai avut răbdare și am tăiat câteva felii pentru a savura împreună cu soțul!
Acest tort pufos este extrem de ușor de făcut, ai nevoie de puține ingrediente, iar rezultatul este aspectuos și gustos! Poftă bună!