Mie îmi plac tare mult supele-creme așa că încerc să găsesc mereu combinații de legume pe cât de gustoase pe atât de aromate și hrănitoare. Weekend-ul trecut am ales să încerc și să găsesc o rețetă ideală pentru supa-cremă de roșii, care în opinia soțului i se părea un bulion mai gros și am decis să îi dovedesc că nu e deloc așa.
Avem nevoie de 7 roșii, 2 morcovi, un pătrunjel – rădăcina, o ceapă albă, 4 căței de usturoi, ardei roșu gras, 350 ml bulion de casă, sare, piper, oregano, busuioc, ierburi de Provence.
Punem apă la fiert într-o oală, iar când apa fierbe introducem cu grijă roșiile și le lăsăm până când pielița începe să se crape. Le scoatem pe o farfurie și cu grijă le decojim.
Între timp, curățăm de coajă și tăiem în bucăți mici morcovul, ceapa, pătrunjelul și ardeiul.
Punem puțin ulei de măsline într-o oală și lăsăm la încălzit, adăugam ceapa și usturoiul, iar după 2 minute, adăugăm și restul de legume, roșiile tăiate cuburi, lăsăm să se înăbușe puțin.
Adăugăm apa 700 ml, bulionul și condimentele, punem capac pe oală și lăsăm să fiarbă la foc mic amestecând din când în când, cam 45 de minute.
Când toate legumele sunt gata, le mixăm bine cu blenderul până obținem o pastă fină, aveți mare grijă să nu vă stropiți, e fierbinte și pătează.
Se servește caldă cu puțină smântână lichidă, parmezan, pâine Montignac cu puțin unt.
Supa-cremă de roșii este extrem de aromată, sănătoasă, delicioasă! Poftă bună!