Ai dreptul să fii fericită!

a13d2e878b83b0a934b255073ca88b61

Toți avem dreptul la fericire și nu înțeleg de ce tot mai mulți refuză să înțeleagă rostul fericirii. Prin fericire, se înțelege acea stare de liniște și pace, de împăcare sufletească și dragoste.  Ține doar de noi să fim fericiți, să știm să ne facem fericiți.

Prea multe persoane am întâlnit în ultimul timp care confundă o perioadă liniștită din viață cu fericirea. Prea mulți oameni refuză să lupte pentru a fi fericiți și se complac într-o stare de fericire falsă. Prea puțini oameni recunosc că sunt nefericiți, au trăit atât de mult în nefericire încât nu pot conștientiza că viața poate fi și altfel.Uneori oamenii ajung să creadă că merită să fie nefericiți.

A nu recunoaște că ești nefericit, nu îți rezolvă problemele. Eu zic că primul pas, și poate cel mai important, spre fericire este să recunoști că ești nefericit și să încerci să identifici cauza/motivul nefericirii tale. Poate fi vorba de familie, job, coleg de servici, o neîmplinire mai veche care duce în timp la frustrare, oricare ar fi motivul, cu siguranță există o rezolvare. Prima reacție pe care o vei avea după recunoașterea motivului nefericirii, va fi un sentiment de eliberare, de liniște atât de mult așteptat.

Uneori frica sau timiditatea nu ne lasă să punem punctul pe I, nu ne lasă să spunem lucrurilor pe nume atunci când ar trebui și acumulăm supărări, neîmpliniri, și zi de zi toate acestea ne umbresc viața și uităm să mai zâmbim, uităm să fim fericiți.

De cele mai multe ori, femeile își refuză dreptul la fericire. Dacă eșuează într-o relație, refuză să creadă că ceva bun se mai poate întâmpla, dacă comportamentul soțului față de ea este nepotrivit, își asumă ea toată vina. De cele mai multe ori, de dragul familiei și al societății, femeile rămân în relații nepotrivite care le aduc doar nefericire.

Presiunea pe care o pune societatea asupra noastră e mult prea mare, iar gura lumii e greu să o închizi cu replica ”Vreau să fiu fericită”  atunci când iei decizii drastice, dar uneori, deși pare un pas greu, e necesar! A avea curajul să faci un pas pentru care lumea te poate blama va însemna pe viitor fericirea ta, și ea este mai mult mai importantă decât restul.

Uitați-vă în jur și spuneți-mi câți oameni fericiți vedeți, câți dintre cei din jurul vostru sunt fericiți cu adevărat? Când vă plimbați, vedeți oameni zâmbind fără niciun motiv? Puteți citi în ochii lor o fericire pură, o liniște la care toți visăm și sperăm?

Fiecare știe cel mai bine ce îl face fericit, așa cum fiecare dintre noi cunoaștem motivul ce ne împiedică să fim fericiți cu adevărat. E important să nu renunțăm niciodată la dorința de a cunoaște fericirea și de a fi fericit! Dincolo de toate problemele ce par de nerezolvat, sigur există o soluție, soluție pe care fiecare o cunoaște cel mai bine pentru el, pentru fericirea sa!

Nimeni nu poate face aceste lucruri în locul tău, persoana care te iubește și îți este alături, te poate doar sprijini în tot ceea ce vrei să întreprinzi, dar nu îți poate rezolva problemele oricât de mult și-ar dori. Învață să fii fericit, dorește-ți să fii fericit, profită de fiecare clipă de fericire și încearcă să găsești zi de zi motiv de fericire!

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.