Rețetă – Pireu de măzare + friptură de pui – Dieta Montignac

zamare

Avantajul cu dietele este că de voie, de nevoie, trebuie să gătim mereu și să încercăm combinații armonioase, gustoase, dar și hrănitoare. Învățăm să gătim legumele și zarzavaturile în diverse moduri pentru a fi pe placul tuturor pretențioșilor.

Am fost destul de sceptică atunci când am gustat prima dată din pireul de mazăre, iar a doua zi făceam o nouă porție, vă dați seama ce succes a avut?

Pentru pireul de mazăre, avem nevoie de o pungă de mazăre de 500 grame  (eu am ales de la Bonduelle, varianta Précuit Vapeur), 2 cătei de usturoi, zeama de o jumătate de lime, sare, ulei de măsline. Unt nesărat și parmezan pentru servit.

Punem apă cu puțină sare la fiert într-o oală, când apa începe să fiarbă, adăugăm mazărea și lăsăm cam 10-15 minute, apoi adăugăm și usturoiul și lăsăm să fiarbă. Când mazărea e fiartă, o strecurăm și păstrăm o cantitate mică de apă. Punem mazărea în blender și mixăm bine până obținem o pastă fină.

mazare 1

Adăugăm din apa păstrată în pasta de mazăre, în funcție de cât de subțire ne dorim pireul, iar apoi adăugăm puțin ulei de măsline și zeama de la o jumătate de lime.

mazare 2

Se servește cald, cu puțin unt nesărat și parmezan după gust, cu prosciutto crudo sau carne de pui/porc.

ma

Și dacă v-ați săturat de pulpe de pui sau pui la cuptor, vă recomand să încercați aripioare de pui și mușchiuleț din pieptul de pui (partea interioară). Eu optez mereu pentru carne de pui de la firma Cocorico, iar la ei aripioarele de pui sunt bine curățate și frumos porționate.

Avem nevoie de o caserolă de aripioare – doar segmentul superior – și o caserolă de mușchiuleț de pui, mix de condimente – sare, piper, boia, oregano, busuioc, ierburi de Provence, ulei de măsline. Spălăm bine carnea cu apă rece și apoi le condimentăm cu mixul de condimente, adăugăm puțin ulei de măsline și amestecăm bine carnea astfel încât condimentele să ajungă pe toată carnea. Dăm bolul cu carne la rece pentru mnim o oră. Preîncălzim cuptorul la 180ºC, tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt și punem bucățile de carne în tavă, presărăm puțin ulei de măsline și dăm tava la cuptor pentru 50 de minute, la 150ºC.

carne pui

După o jumătate de oră, scoatem tava și întoarcem carnea pe partea cealaltă și dăm din nou la cuptor, până devin rumene! Nu le lăsați prea mult, carnea fiind subțire se va usca prea tare.

friptura pui

Puteți servi friptura de pui cu pireu de mazăre sau cu legume trase la tigaie și puțin cașcaval ras!

10968306_1071837556175908_2550389593665393844_n

Poftă bună!

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Rețetă - Supă-cremă de roșii - Dieta Montignac
Rețetă – Supă-cremă de roșii – Dieta Montignac

Mie îmi plac tare mult supele-creme așa că încerc să găsesc mereu combinații de legume pe cât de gustoase pe...

Close