Rețetă Ștrudele cu mere dieta Montignac

Ștrudele cu mere dieta Montignac – desert de toamnă

Stilul de viață sănătos ne face să ne uităm cu indiferență la tot ce oferă patiseriile pentru că știm cât de nesănătoase sunt și cât de mult îngrașă. Nu cunosc persoane care să zică NU produselor de patiserie, dar știu că am convins câteva persoane că produsele făcute în casă și de dietă sunt mult mai gustoase și mai sănătoase.

Din seria “avem mere multe și gustoase, oare ce să fac bun cu ele”, am găsit o rețetă de ștrudele cu mere și am decis să o încerc și să o adaptez pentru dieta Montignac.

Ingrediente necesare ștrudele cu mere dieta Montignac:

  • 350 grame făină premix de patiserie,
  • 200 ml apă,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • 25 grame drojdie,
  • 3 linguri fructoză,
  • sare,
  • 1 kg mere + 3 linguri fructoză, esență de vanilie.

Mod de prepare ștrudele cu mere dieta Montignac:

Etapa 1

Merele le-am spălat bine, le-am curățat de coajă și le-am dat pe răzătoarea mare. Le-am stors bine de zeamă și le-am pus într-o oală la călit împreună cu fructoza și esența de vanilie, la sfârșit am pus scorțișoara. Am lăsat să se răcească și m-am apucat de aluat.

Etapa 2

Am amestecat apa cu uleiul, fructoza și drojdia, am turnat amestecul peste făină și am frământat bine câteva minute bune. Am întins o foaie subțire de aluat și am tăiat forme diferite, am umplut cu mere și am sigilat capetel eapăsând bine cu o furculiță. Le-am pus în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Le-am uns cu puțin ulei și le-am lăsat să mai dospească 15 minute, apoi am dat tava la cuptor pentru 20 de minute la 180ºC.

ștrudele cu mere dieta Montignac

Când s-au rumenit bine, le-am scos pe un platou și le-am pudrat cu fructoză. Sunt foarte gustoase și aromate, dietetice! Poftă bună!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.