Destinație de vacanță I – Insula Brac – Croația

insula

Vacanța de vară de anul trecut din Croația a fost una dintre cele mai frumoase vacanțe, astfel încât anul acesta am decis să mergem din nou în Croația, dar pe insulă. După ce am studiat zile bune, toate insulele Croației, ce oferă și unde merită să mergem, am ales insula Brac.

Nu a fost greu să alegem un hotel pentru că pe insulă sunt destul de puține, 3 din lanțul Bluesun – Bonaca, Elaphusa și Borak – și Bretanide. Am citit părerile de pe booking, de pe TripAdvisor și amfostacolo, și cu greu ne-am hotărât la Bluesun Hotel Elaphusa.

autostrada

Am pornit de dimineață cu destinația Zagreb, unde am rămas peste noapte, ne-am cazat la hotelul Rebro, dar nu îl recomand. Seara am ieșit la plimbare prin centru, am mâncat paste home-made, am savurat desert într-o locație minunată.

paste

paste 1

zagreb

După micul-dejun la hotel, am plecat spre Split pentru a luat feribotul spre Insula Brac. Am făcut cam 4 ore până în port, am luat bilete – 275 kuna pentru 2 persoane + mașina – și după 50 de minute, am coborât pe insulă.

După un drum frumos de aproximativ 45 de minute, am ajuns la hotel Elaphusa, în stațiunea Bol. Hotel mare, frumos, curat, am fost întâmpinați cu zâmbetul pe buze, ospitalitatea îi caracterizează cel mai bine pe croați. Am despachetat și am fugit la plajă. Doar venisem să vedem renumita plajă Zlatni Rat, să facem baie și să ne bucurăm de soare și de liniște.

Plaja Zlatni Rat este cea mai cunoscută plajă de la Marea Adriatică și se aseamănă cu o limbă de pietriș, într-o parte a plajei, apa este mai caldă decât în cealaltă parte. Marea are o culoare minunată, este foarte curată și transparentă, datorită faptului că nu există nisip, ci doar pietriș chiar și pe fundul mării.

zlatni rat

zlatni rat 1

Hotelul Bluesun Elaphusa are piscină interioară și exterioară, chiar și jacuzzi, pune la dispoziție șezlonguri gratuite, prosoape pe durata vacanței, se plătește doar o garanție de 200 kuna, bani pe care îi primești la sfârșit de sejur, îți poți schimba prosoapele de câte ori vrei pe zi, acces la spa și sala de fitness, animatorii încearcă prin diverse activități și jocuri să se ocupe de aproape fiecare turist.

hotel elaphusa

La doar câțiva pași de hotel, se află plaja și marea, și aici plaja este destul de îngustă, doar o fâșie de plajă pe care încape un rând de șezlonguri, marea foarte curată și destul de caldă pentru luna septembrie. Dacă sunteți fani wind-surf, atunci trebuie să știți că insula Brac, mai ales stațiunea Bol este căutată de iubitorii de wind-surfing, aici ai posibilitatea să înveți și mai apoi să te distrezi practicând acest sport! O oră de inițiere costă 450 de kuna, iar o oră de wind-surf cu echipament închiriat costă 150 kuna.

wind surf

Faleza din fața hotelului duce spre centrul orașului care este 90% pietonal și spre port, de la hotel până la zona de localuri/restaurante făceam cam 20 de minute. Centrul este extrem de îngrijit, curat, găsim peste tot mici magazine cu suveniruri din piatra de Brac și din lemn de măslin, terase și  restaurante cochete unde poți savura paste și pizza, fructe de mare, pește, preparate din carne de miel. Mâncarea este gustoasă, dar nu la fel de variată ca în Makarska, acolo fiecare terasă oferea altceva, aici 90% din preparate se regăseau în toate restaurantele. Am găsit câteva terase cochete, unde mâncarea a fost foarte bună, personalul foarte amabil, priveliște de vis.

1

2

Dar cum după atâta soare, vine ploaie, în următorul articol vă voi povesti ce puteți vizita pe insulă!atunci când plouă și nu puteți sta la plajă!

Voi unde ați fost anul acesta în concediu/vacanța de vară? Ce destinații și stațiuni recomandați?

2 thoughts on “Destinație de vacanță I – Insula Brac – Croația”

  1. Croatia e pe lista noastra de vacanta de vreo 4-5 ani, dar nu stiu de ce mereu sfarsim prin a rezerva o vacanta in Grecia…Pur si simplu adoram Grecia, ni se pare ca ofera echilibrul perfect intre pret decent si calitatea mancarii si a serviciilor, ca sa nu mai spun de plajele aproape hipnotizante. Dar hei, cine stie, poate anul viitor….:)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.