Rețetă rulouri pane de vinete la cuptor – dieta Montignac

rulouri vinete

Îmi plac mult vinetele și până acum un an, le mâncam doar ca și salată. V-am mai spus că dieta m-a învățat să gătesc legumele în moduri cât mai diferite pentru a mă bucura de un preparat sănătos și gustos. Legumele pot fi extrem de gustoase dacă sunt gătite corespunzător și în combinații interesante. Sezonul vinetelor mi-a făcut o poftă nebună de vinete, dar altfel decât salată și atunci am decis să caut rețete cu vinete. Ideea de rulouri pane din vinete cu umplutură după plac mi s-a părut interesantă.

Ingrediente de care avem nevoie pentru această rețetă rulouri de vinete:

  • 2 vinete mai lungi,
  • 3 felii de speck,
  • ceapă roșie,
  • cașcaval,
  • 4 ouă,
  • premix de patiserie,
  • 100 ml smântână pentru gătit.
  1. Spălăm bine vinetele și curățăm de coajă. Tăiem felii subțiri de vinete și le lăsăm pe un platou de lemn. Batem ouăle spumă bine cu sare și piper. Punem la încins ulei într-o tigaie cât mai mare. Dăm feliile de vinete prin premix, apoi prin ou și le punem în tavă la prăjit. Le prăjim pe ambele părți și le scoatem pe șervețele de bucătărie pentru a absorbi surplusul de ulei. Le acoperim cu un capac pentru a rămâne calde până le vom rula.

ingrediente rulouri vinete pane

2. Tăiem speck-ul felii subțiri, ceapa roșie o tăiem în cuburi, iar cașcavalul îl dăm pe răzătoare. Puteți adăuga ciuperci, ardei, măsline, umplutura o puteți face după bunul plac. Punem pe capătul mai lat umpluta și rulăm frumos fiecare felie.

compozitie rulouri rulare vinete

3. Punem rulourile într-un vas de ceramică sau de yena, punem câteva felii de roșii și deasupra punem smântâna pentru gătit și cașcaval ras. Puteți bune frunze de proaspete de busuioc. Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 180ºC, opțiunea căldură de sus și jos. Le puteți servi ca fel principal sau garnitură alături de pulpe de pui la cuptor!

rulouri sectiune rulouri farfurie rulouri

Acest fel de mâncare poate fi gătit și de post, iar atunci procedăm astfel: prăjim feliile de vinete și le facem o umplutură de legume, iar pe deasupra punem câteva linguri de bulion în loc de smântâna de gătit.

Îmi place că e un preparat sănătos, e gustos și ideal pentru a savura vinetele și în altă variantă! Vă recomand să încercați această rețetă și vă provoc să alegeți combinații de umplutură cât mai interesante! Poftă bună! 

13 thoughts on “Rețetă rulouri pane de vinete la cuptor – dieta Montignac”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.