Voi știți ce duc copiii la grădiniță?

karina gradinita

De când a început Karina grădinița, are mereu nevoie de lucruri noi și și-a schimbat foarte mult comportamentul și atitudinea față de haine și jucării. Îi place să povestească tot ce face la grădiniță, îmi povestește despre colegii ei. Vreau, nu vreau, știu numele tuturor colegilor și colegelor, știu preferințele tuturor și mă distrează cum reține ea tot și ne explică prin cuvinte simple legătura cu colegii ei. Îi place să fie cochetă, iar de când cu grădinița, nu iese din casă fără accesorii și fără un puf de parfum cu Elsa. Atentă la detalii când vine vorba de ținuta ei, nu neglijează nici măcar hainele cu care doarme – ați fi surprinși cât accent pun cei mici pe pijamale copii.

Karina este un copil ascultător, dar ca fiecare dintre noi, are toanele ei. Îmi place să spun că e o fițoasă ca și mine, dar are o personalitate atât de puternică și gusturi atât de interesante, încât e unică și vă și exemplific. Când a trebuit să o iau de la grădiniță să mergem în parc să ne jucăm, am avut o groază de lucruri de luat. Nu mică mi-a fost mirarea când am observat cu câtă atenție își alegea lucrurile personale.

Sunteți curioși ce lucruri își duc copiii la grădiniță?

  • penar plin cu creioane colorate și carioci, pensule și acuarele – sunt la vârsta la care descoperă culori și sunt atentați să se joace cu toate culorile și nuanțele;
  • o jucărie de pluș cu care să doarmă după masă – de-a lungul timpului, i-am cumpărat câteva jucării de pluș – diverse animale, personaje din desene animate, păpuși și bebeluși – majoritatea cumpărate de pe site-ul Noriel. În fiecare zi, alt pluș i-a drumul grădiniței și face cunoștință cu colegii ei.
  • hăinuțe de schimb – Karinei nu îi place să fie murdară și știe că la grădiniță în timpul activităților se poate murdări și preferă să aibă cu ea mereu haine de schimb pentru a nu fi nevoită să stea cu hainele murdare, pătate sau ude. V-am mai spus că este un copil cochet.
  • oja mamei – face ea cum face și reușește să strecoare în geantă oja mamei, iar apoi la grădiniță își convinge cu ușurință colegii să se lase pictați cu ojă. Nu mai trebuie să vă spun reacția educatoarei când i-a văzut pe toți cu unghiile frumos colorate în argintiu.
  • sticla cu apă – deși au cănile lor din inox la grădiniță și știe că nu are voie cu sticla ei, Karina își poartă zi de zi sticla preferată cu Elsa și Ana la grădiniță. Să aibă pe drumul spre casă, cred eu.
  • ochelarii de soare și pălăriuța de soare – ochelarii de soare îi poartă cu plăcere, cu pălăriuța încă e scandal, dar i s-a explicat că le poate purta doar în paralel și nu a mai încercat să negocieze.
  • păpușa preferată – până acum își ducea cu ea peste tot bebelușul, acum că a mai crescut, duce peste tot păpușa preferata la momentul acela. O zi este Ana, în altă zi este Elsa, apoi vine rândul Sofiei și lista poate continua. Părinții cunosc situația.

Ce mă surprinde foarte mult la Karina este memoria ei, știe exact cu ce haine a venit îmbrăcată, ce jucării și-a adus cu ea, unde și le-a pus, nu uită nimic și nu pierde nicio ocazie să le explice colegilor și educatoarei că acele lucruri sunt ale ei și chiar dacă te lasă să te uiți și să te joci cu ele, le vrea înapoi.

Ce alte lucruri mai duc cei mici la grădiniță? De ce jucărie nu se pot despărți?

 

2 thoughts on “Voi știți ce duc copiii la grădiniță?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.