Cât de spectaculoase sunt ruladele!
Prăjiturile de dietă pot fi la fel de aspectuoase ca și cele de zi cu zi. Ruladele mi s-au părut întotdeauna extrem de complicate până când m-am învățat cu ele, acum sunt preferatele mele. Umplutura poate fi variată, decorată în toate felurile, cu glazuri delicioase, iar pentru musafiri sunt extrem de atrăgătoare.
Pentru a fi 100% de dietă Faza 1, vă recomand vă folosiți la umplutură gem dietetic.
Ingrediente necesare ruladă cu ciocolată:
- 4 ouă,
- 4 linguri de îndulcitor,
- 2 linguri de ulei de măsline,
- o fiolă esență de vanilie,
- 4 linguri de făină premix pentru patiserie.
Mod de preparare ruladă cu ciocolată:
Etapa 1
Batem spumă albușurile cu un praf de sare, adică lăsăm mixerul să facă această treabă, doar e expert în așa ceva.
Etapa 2
Apoi mixăm bine gălbenușurile cu fructoză, lăsăm să mixeze bine până obținem o spumă, adăugăm încet uleiul și lăsăm mixerul să meargă. Adăugăm 2 linguri de spumă, o lingură de făină, iar la final punem vanilia.
Etapa 3
În tava de cuptor, punem hârtie de copt pe care o ungem cu puțin ulei. Turnăm aluatul și întindem cu grijă să fie egal peste tot.
Etapa 4
Dăm tava la cuptor în cuptorul preîncălzit la 200ºC, timp de 5-7 minute, apoi scoate tava și răsturnăm tava peste o foaie de hârtie de copt. Se va dezlipi ușor, nu vă faceți probleme.
Etapa 5
Ungem foaia coaptă cu ciocolată sau gem, din capăt în capăt. Eu nu am mers până în capăt de frică ca atunci când o rulez să nu iasă afară. Mare greșeală, partea neunsă nu s-a lipit de restul ruladei.
Rulăm cu grijă cât de strâns putem.
O puteți orna cu glazură de ciocolată sau puteți presăra puțină cacao deasupra.
Arată foarte bine, este extrem de gustoasă, sigur cu gem este la fel de delicioasă!
De ce ruladă cu ciocolată?
- Avem nevoie de puține ingrediente.
- Timpul de preparare, dar și cel de coacere este scurt.
- Se poate savura imediat după rulare!
- Șiii, are ciocolată!