Rețetă Quiche Lorraine

Quiche Lorraine – tartă franțuzească

Tarta aceasta m-a tentat de ceva timp să o fac. Este o tartă originală franțuzească. Reprezintă un aluat sfărâmicios cu compoziție variată. La început, părea un preparat complicat, dar pe placul meu. Într-o zi, mi-am făcut lista de cumpărături. Mi-am luat toate cele necesare, și ceva în plus. Și am trecut la treabă.

Eu sunt genul de gospodină care improvizează. Adaug sau elimin câte un ingredient care nu ne este pe plac. Așa a fost și acest preparat. M-am inspirat din mai multe rețete. Rezultatul a fost minunat!

Ingrediente necesare Quiche Lorraine

Pentru aluat:

  • 250 grame unt rece, eu am folosit President, varianta sărată,
  • 350 grame făină albă,
  • 100 ml apă rece,
  • puțină sare și puțin zahăr.

Pentru umplutură:

  • 3 ouă mari, de casă,
  • 250 grame bacon afumat,
  • 400 ml smântână dulce, Lăptăria cu Caimac,
  • 50 grame unt rece,
  • fire de ceapă verde, mărar,
  • baby spanac,
  • sare, piper,
  • puțin parmezan.

Mod de preparare Quiche Lorraine

Etapa 1

Punem făina într-un bol și untul rece, tăiat cuburi. Amestecăm bine și rapid. Vom obține un aluat ca pesmetul. Adăugăm sarea și zahărul. Cu grijă, punem apa rece, lingură cu lingură și frământăm cu mână. Puneți apa treptat, aluatul trebuie să fie sfărâmicios, și nu lipicios. Turnăm compoziția într-o folie alimentară, de plastic. Dăm aluatul pentru 30 de minute la frigider.

Luăm o formă rotundă, de ceramică, specială pentru tarte. Tapetăm cu unt și făină. Întindem cu grijă aluatul rece. Presăm cu degetele pentru a fi uniform. O înțepăm cu furculița, din loc în loc. Deasupra, punem hârtie de copt și presărăm boabe de fasole. Dar eu am pus orez, nu aveam fasole. Dăm la cuptor pentru 10 minute, la 220 grade C. Scoatem tava și îndepărtăm hârtia și orezul. Dăm din nou la cuptor pentru a se rumeni ușor.

Quiche Lorraine

Etapa 2

Tăiem fâșii baconul afumat. E important să fie un bacon de calitate. Eu am luat dintr-un magazin cu specific italian. Gustul este foarte bun. Se taie baconul, eu l-am tăiat sub formă de bastonașe, mai grosuțe, dar lungi. Punem baconul într-o tigaie și îl prăjim la foc mic.

Spălăm ouăle și le spargem într-un bol încăpător. Mixăm bine cu sare și piper ca pentru omletă. Adăugăm smântana dulce,parmezanul, cozile de ceapă și mărarul tocat fin.

Quiche Lorraine

Etapa 3

Scoatem tava din cuptor. Punem baconul prăjit și îl împrăștiem uniform. Adăugăm compoziția de ouă. Punem deasupra câteva foi baby spanac și bucățile de unt rece. Dăm tava la cuptor, la 180 grade, opțiunea căldură de sus și jos, pentru 45 de minute.

Umplutura se va lega și va avea un aspect frumos, rumenit. Marginile tartei se vor rumeni frumos. Așa vei ști când e gata Quiche Lorraine.

Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

Varianta 2

Bineînțeles că eu am făcut 2 variante. Miercurea și vinerea, eu nu consum carne. Deci trebuia să fac și o variantă fără carne. În compoziția de ouă, am adăugat câteva tipuri de caș, dar și gorgonzola. În rest, am respectat întocmai rețeta.

Quiche Lorraine

Tartele, le-am băgat deodată la cuptor și s-au copt deodată. Nu a fost nicio diferență. Doar că pe aceasta nu o mai putem numi Quiche Lorraine, ci e doar Quiche. Rețeta originală nu conține caș sau cașcaval.

Quiche Lorraine

Mod de servire

Un preparat culinar foarte bun și rece, și cald. Se poate servi cu smântână rece din belșug. Ideal pentru cină, dar și pentru o masă festivă.

Puteți să vă jucați un ingredientele. Să eliminați ce nu vă este pe plac. Să adaugăți ce considerați că s-a potrivi. Eu cred că merg de minune, câteva ciupercuțe pentru aromă. Poate chiar și niște roșii cherry, proaspete sau din ulei.

Quiche Lorraine

Tu ai mâncat Quiche Lorraine? Este un preparat pe gustul tău? Ți-ar plăcea să încerci această rețetă?

12 thoughts on “Rețetă Quiche Lorraine”

  1. N-am indraznit sa fac reteta asta pana acum. Am gasit la LIDL o tarta de genul gata facuta doar ce trebuia bagata la cuptor si a fost yummy. Poate o voi face si eu cap coada sa vedem daca-mi iese

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.