Sfaturi pentru organizarea bagajului perfect

Organizarea vacanței și a bagajului

Organizarea bagajului perfect îți dă o stare de liniște în vacanță. După ce ai plănuit vacanța și traseul, urmează bagajul. Unora li se pare o corvoadă. Câte haine să iei cu tine și câte perechi de pantofi? Decât să fie prea puține, mai bine iei mai mult. La final, bagajul e prea plin. După vacanță, constați că ai folosit prea puține din bagaj.

E important să gândim la rece. Tentația e să luăm tot dulapul. Să fie piesele vestimentare preferată dacă ne trebuie. Și pantofii cu toc, să fim chic. Unele haine le luăm în bagaj, deși știm că nu le vom purta. Dar să fie. Organizarea e totul!

Sfaturi pentru organizarea bagajului perfect de vacanță

Fiecare vacanță ne învață despre organizarea bagajului. Ține minte ce haine ți-au fost de mare folos. Gândește-te ce haine nu ai purtat deloc. Fă o analiză înainte de a împacheta hainele pentru vacanță.

Destinația de vacanță

Ai ales destinația de vacanț? Decide și ce fel de activități vei avea acolo. Astfel va fi mai ușor să alegeți hainele potrivite. Cum va fi vremea? Ce fel de temperaturi vă așteaptă? Răspunsul la aceste întrebări te va ajuta să iei cu tine cele necesare. Nu vei pune în bagaj, haine în funcție de starea ta de spirit de moment.

Lista este baza

Ai toate informațiile despre destinația de vacanță și activitățile tale acolo. Cel mai bine e să întocmești o listă. Te va ajuta să ai o perspectivă mai bună a lucrurilor de luat. Ar fi bine să ai lista la îndemână când faci bagajul de vacanță. Te asiguri că nu uiți nimic, că iei în bagaj doar ce ai nevoie, nu adaugi greutate inutilă valizei.

Pont: întocmește lista pe categorii. Îmbrăcăminte, încălțăminte, cosmetice, lucruri necesare (încărcător telefon, cabluri, baterie externă).

Fă bagajul urmând lista întocmită

Tentația este mare când facem bagajul. Din impuls, vei simți nevoia să mai adaugi câteva lucruri. E o provocare să pui în bagaj doar ce ai pe listă, listă care a fost realizată la rece. Nu ceda ispitei de a adăuga lucruri în valiză doar pentru că este loc. Cu siguranță, vei cumpăra suveniruri și alte lucruri, deci e bine să ai spațiu în valiză.

Trusa de medicamente

Nu pleca în vacanță fără trusa de medicamente. Ea trebuie să conțină medicamente de care știi că ai nevoie. Chiar și o mini-trusă de prim ajutor ar fi bine să ai. Informează-te dacă e ok să iei cu tine acele medicamente. Fiecare țară are diferite restricții.

Cel mai bine e să ai medicamentele în ambalajul original. De preferat, e să fie la îndemână. Să ai acces la ele cât de rapid, în caz de nevoie. Nu uita de pansamente, rivanol, betadină.

Completează eticheta bagajului cu datele tale

Dacă obișnuiești să călătorești cu avionul, e bine ca bagajul tău să aibă atașate datele tale personale. Se mai întâmplă ca bagajele să se rătăcească. E mai ușor și mai rapid să ajungă înapoi la tine dacă atașezi date de contact.

Nu lua prea multe perechi de pantofi

În vacanțe, ne plimbăm mult. Obișnuim să facem plimbări mai lungi. Așa că e important să luăm cu noi pantofi comozi. Optează pentru pantofi comozi, dar și ușori. Pentru a economisi spațiu și pentru a nu le deteriora forma în bagaje, poți introduce șosete în interior. Pont: poartă pe drum perechea de pantofi cea mai grea.

Grijă la împachetarea hainelor

Există două variante pentru a împacheta hainele. Fie rulate pentru a încăpea mai multe, fie împachetate ca în dulap. Rulate vor fi mai șifonate, dar încap mai multe. Împachetate ca în magazin, dulap, vor avea mai puține cute. Alege varianta care ți se potrivește. Organizarea bagajului perfect ține de tine!

Un set de haine în bagajul de mână

Bagajele pierdute sunt adesea recuperate. Însă contează mult cât de repede. Din acest motiv, e bine să avem în bagajul de mână, un set de haine de schimb. Pentru a avea cele necesare până ni se recuperează bagajul principal. Dacă destinația e la mare, pune în bagajul de mână, costumul de baie și crema cu SPF.

Organizarea bagajului perfect

pentru o vacanță ideală

Am mers întotdeauna pe principiul, dacă am uitat ceva, îmi voi cumpăra. Dar există anumite lucruri de care chiar am nevoie în concediu. Și nu de fiecare dată, pot cumpăra. Îmi organizez ținutele pe zile și mai pun două în plus. Lenjerie, șosete, tricouri pentru fiecare zi de vacanță plus 2. Merg pe piese vestimentare care se pot combina cu ușurință între ele.

Bagajul de vacanță realizat după o listă va cuprinde tot ce avem nevoie. Scapă de stresul bagajului și împachetează lucrurile din timp. Înainte de a închide valiza, verifică dacă toate cele necesare sunt acolo.

Organizarea bagajului perfect este o plăcere sau o corvoadă pentru tine? Îți pui tot ce ai nevoie cu tine sau iei mai multe? S-a întâmplat să uiți acasă lucruri de care aveai mare nevoie?

Foto

11 thoughts on “Sfaturi pentru organizarea bagajului perfect”

  1. Mie imi place sa fac bagajul, ma relaxeaza si ma bucura stiind ca urmeaza o vacanta. Sunt organizata si pregatesc din timp ce trebuie sa luam cu noi.

    Reply
  2. Mereu incerc sa iau cu mine can cate o tinuta, maxim 2 pe zi. sau obiecte pe care sa le pot combina. Pentru incaltaminte o pereche 2 pentru oras 1 pentru plaja , incerc sa fiu cat mai practica fiindca suntem 3 si nu vreau ca bagajele sa fie o corvoada. Mai bine iau lucruri utile costmetice, ingrijire, medicamente..etc imi fac lista inainte

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Quiche Lorraine
Rețetă Quiche Lorraine

Quiche Lorraine - tartă franțuzească Tarta aceasta m-a tentat de ceva timp să o fac. Este o tartă originală franțuzească....

Close