Rețetă prăjitura Noire

 

Prăjitura Noire – cum putem obține un desert minunat cu puțin ingrediente

Mă bucur nespus atunci când se anunță musafiri. Acesta este un nou pretext pentru a pregăti prăjituri pentru ei. Îmi place să am mereu în casă ingrediente necesare pentru prăjituri. La noi mereu se anunță musafiri în ultimul moment și îmi place să fiu pregătită. Prăjitura Noire este o opțiune rapidă, iar musafirii o adoră!

Ingrediente necesare pentru prăjitura Noire:

  • 150 grame biscuți digestivi,
  • 75 grame unt,
  • 250 grame bănuți de ciocolată cu lapte,
  • 50 grame unt,
  • 200 ml frișcă lichidă sau smântână pentru  frișcă,
  • un plic de gelatină,
  • o fiolă esență de vanilie.

Mod de preparare prăjitura Noire:

Etapa 1

Am pus untul la topit, iar între timp am sfărâmat biscuiții într-o pungă alimentară.

biscuiti

Turnăm încet peste biscuiți, untul topit și puțin răcit și amestecăm bine.

biscuti cu unt

Etapa 2

Am tapetat o tavă de chec cu folie alimentară și am turnat acolo compoziția. Cu ajutorul unei linguri, am întins uniform aluatul în tavă și pe pereții acestuia.

in tava

Etapa 3

Dăm tava la frigider și ne apucăm de ciocolată. Topim ciocolata într-un vas cu fund subțire, adăugăm untul și frișca lichidă. Amestecăm până se omogenizează bine toate ingredientele și o lăsăm să se răcească. Punem gelatina într-o cană împreună cu 3-4 linguri de apă rece și lăsăm să se hidrateze.

ciocolata topita

Etapa 4

Când ciocolata s-a răcit aproape de tot, adăugăm gelatina și punem la foc mic până se încorporează bine gelatina și nu mai sunt bulgărași albi. Atenție, focul trebuie să fie foarte mic.

gelatina

Luăm jos de pe plită și lăsăm să se răcească aproape de tot înainte de a o pune în tavă.

topit

Etapa 5

Turnăm ciocolata topită în tava de chec peste blatul întărit de biscuiți și dăm tava la frigider pentru minim 4-5 ore, de preferat peste noapte.

in tava tot

Scoatem tava de la frigider, ridicăm din cât mai multe părți foaia alimentară din tavă cu prăjitură. Punem pe un blat de lemn și tăiem cu un cuțit lung și ascuțit.

de la rece

felii

Este un desert rapid, îl puteți face și cu ciocolată neagră, este la fel de gustoasă! Puteți tăia prăjitura în diferite moduri, după imaginația fiecăruia!

farfurie

Poftă bună! 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.