Primăvara, la plimbare cu bicicleta

biciclete copii

Pe cât de mult îmi place iarna cu zăpadă și frigul care ne îngheață obrajii, pe atât de mult aștept primăvara după ce trec sărbătorile de iarnă. Am învățat să mă bucur de zăpada și de temperaturile scăzute, dar aștept în fiecare an cu mare drag și dor, primăvara cu flori în toate culorile, iarba verde care cuprinde fiecare colțișor, copacii care înfrunzesc și te îndeamnă la plimbare. Îmi place să mă plimb prin zăpadă, dar totuși prefer când e cald și frumos, să mă mai bucur de natură și de peisaj, iar plimbările sunt recomandate alături de prieteni dragi și de copii. Am început să caut din timp biciclete copii pentru Karina, mă gândeam că așa aș avea un pretext, dacă aveam nevoie, să ieșim mai mult împreună, să ne plimbăm, să ne distrăm și să ne relaxăm împreună.

Oricât de ocupați suntem, e bine să ne facem timp pentru copii. Atunci când am noroc de o zi frumoasă, să fie plăcut afară, ideal pentru o plimbare, mă duc și îmi scot nepoțica la plimbare. Împreună cu bicicleta buclucașă de care v-am povestit,  decidem pe unde să ne plimbăm. De cele mai multe ori, preferăm să mergem în Parcul Central. În zilele însorite, acesta e locul ideal pentru plimbări cu bicicleta pentru copii. Au posibilitatea să-și facă noi prieteni, dacă obosesc, se pot odihni pe băncuțe, iar dacă li se face foame, se pot desfăta cu gogoși proaspete sau clătite.

Se recomandă  ca cei mici să învețe să meargă pe bicicletă de la vârsta de doi ani, încearcă să fii calm și relaxat, starea ta de încordare nu trebuie transmisă copilului. Aveți încredere în copii, veți fi surprinși cât de ușor învață ceea ce nouă ni se pare complicat. E important să aibă bicicletă potrivită vârstei, din motive economice, părinții optează pentru o bicicletă prea mare, pe principiul ”va fi bună și anul viitor”. Pentru siguranța copilului, obișnuiți-l de mic să poarte cască, iar la nevoie și cotiere și genunchiere, aveți grijă ca șireturile să fie bine legate, iar pantalonii să nu fie prea largi pentru a evita risca ca ei să se agațe de bicicletă.

Mersul pe bicicletă se învață de la vârste fragede și nu se uită niciodată, consider eu. De câte ori ies cu Karina în parc, la plimbare cu bicicleta, mi-aș dori să știu și eu să merg pe bicicletă, dar încă sunt la faza la care îmi fac curaj să învăț ceva nou. Și stau și mă întreb cât de greu poate fi, privind-o pe nepoțica mea cât de repede a învățat să meargă singură. Știu că mersul pe bicicletă este perfect pentru a te menține în formă, te ajută să combați stresul, să te relaxezi și să te bucuri de aerul curat.

Voi știți să mergeți pe  bicicletă? Ați învățat de mic copil sau acum la maturitate? E ușor sau doar pare ușor? 

Foto

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.