Prăjitură cu mere și bezea – Dieta Montignac
Fiecare anotimp are frumusețea lui, fiecare anotimp ne aduce fructe si legume de care ne putem bucura și pe care încercăm să le gătim cât mai variat. Prăjiturile cu mere au fost mereu preferatele mele, an de an am încercat rețete variate, iar anul acesta a sosit momentul să încerc rețete de desert cu mere pentru dieta Montignac.
Cum mărul din grădină e plin de mere frumoase și sănătoase, m-a ispitit să încerc rețete noi. Ieri am făcut o prăjitură cu mere și bezea, iar acum revin cu rețeta pentru cei care doresc un desert sănătos și rapid.
Ingrediente necesare pentru Prăjitură cu mere și bezea
- 5 ouă,
- 7 linguri de îndulcitor Green Sugar,
- 150 ml ulei de măsline,
- 125 ml apă clocotită,
- esență de vanilie,
- o linguriță scorțișoară,
- un praf de copt,
- 5-6 linguri de făină premix pentru patiserie,
- 1,5 kg de mere.
Mod de preparare Prăjitură cu mere și bezea
Etapa 1
Am spălat merele, le-am decojit și le-am dat pe răzătoarea mare. Le-am lăsat 5 minute și apoi le-am stors de zeamă. Am pus merele într-o tigaie și le-am călit împreună cu 2 linguri de îndulcitor. La sfârșit, am adăugat și scorțișoara și esența de vanilie.
Etapa 2
Spălăm bine ouăle. Separăm gălbenușurile de albușuri, mixăm bine gălbenușurile cu 2 linguri de îndulcitor. Adăugăm uleiul de măsline, apa clocotită, praful de copt, esența de vanilie, făina. Am amestecat bine totul și am turnat compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Am pus merele călite peste aluat și am dat tava la cuptor pentru 45 de minute la 160ºC.
Etapa 3
Mixăm bine albușurile reci cu puțină sare, apoi adăugăm treptat cele 3 linguri de îndulcitor. Întindem uniform bezeaua pe prăjitură și mai dăm tava la cuptor pentru 15 minute la 100ºC.
O astfel de prajitură cu mere și bezea reprezintă un desert extrem de ușor de făcut, aromat și chiar dietetic!