Dieta Montignac sau un stil de viață sănătos!

link_img-22-1

Cuvântul dietă ne face să ne gândim la restricții, mâncare mai puțin gustoasă, porții mici la ore fixe și o disperare după rezultate care parcă nu mai vin. În ultimul timp, mă tot întreabă lumea cum am reușit să slăbesc și le spun că am adoptat un stil de viață sănătos, le explic că am renunțaț la zahăr și la aproape toate produsele care conțin făină albă. Nu le spun mai mult, cei care sunt curioși, cer detalii și le explic cu mare drag.

Am ținut numeroase diete cu rezultate, dar am revenit mereu la kilogramele de dinainte. Prin februarie, sprijinită de o prietenă bună, am început dieta Montignac. Ne sfătuiam ce și cum să gătim, ce avem voie și ce nu, ne lăudam cu rezultate sau ne încurajam atunci când stagnam.

Nu o să vă explic cum funcționează această dietă, vă recomand să citiți o carte scrisă de Michel Montignac, în cărțile lui aveți explicat foarte frumos totul în cele mai mici detalii. Eu am ales cartea ”Dieta Montignac – Mănâncă de plăcere, menține-te în formă”, mi s-a părut cea mai bună carte, iar printre explicații, găsești și numeroase rețete delicioase și extrem de simplu de făcut.

dieta-montignac_mananca-de-placere-mentine-te-in-forma

Dacă vrei să slăbești, îți recomand cu drag această dietă, dacă vrei să ai un stil de viață sănătos, te încurajez să îi urmezi principiile. E adevărat că în dieta Montignac, rezultatele se văd mai greu, dar eu am reușit să slăbesc mult mai ușor și din cm, care pentru mine este mult mai important.

Urmez principiile acestei diete de 6 luni și nu am simțit niciodată că mi-e poftă de ceva ”interzis”, pentru că aveam mereu o alternativă sănătoasă. Atunci când participam la diverse evenimente și consumam preparate ”neconforme”, nu mă învinovățeam și nu aveam remușcări. Însă în următoarele zile, aveam mai multă grijă la ce mâncam. În medie, am slăbit cam 1-2 kg pe lună, pare puțin având în vedere că unele diete îți promit că slăbești 5-7kg/lună. Acum fiecare e liber să-și aleagă dieta potrivită. Eu am ales Montignac pentru că mi s-a potrivit stilului de viață, pentru că îmi place să gătesc. În dieta Montignac, am învățat să combin corect alimentele și am redescoperit o mulțime de legume și fructe, am învățat să gătesc simplu, delicios și extrem de gustos. Produse Montignac găsiți online și în magazinele Mega Image, Cora, Auchan, Carrefour, pentru alte detalii, mă puteți întreba și vă răspund în comentarii.

  • Am înlocuit făina cu un premix special cu indice glicemic mic, premix folosit atât pentru pâine, cât și pentru deserturi, paneuri.
  • Folosesc doar fructoză Montignac, am eliminat de tot zahărul alb.
  • Când e vorba de dulciuri, optez mereu pentru ciocolata neagră, iar când am timp, inventez rețete de desert dietetic.
  • Pastele și orezul le folosesc doar pe cele de la Montignac.
  • Consum doar dulceață light, produse lactate cu grăsime puțină, fără carne grasă.

Acestea sunt doar câteva mici reguli după care mă ghidez, recunosc că nu am ținut niciodată extrem de fix dieta, adică am mai combinat între ele produsele și totuși am avut rezultate foarte bune.

De ce recomand Dieta Montignac? Pentru că te ajută să slăbești, te învăță să mănânci sănătos, să combini corect alimentele și să ai grijă de sănătatea ta, toate în același timp!

3 thoughts on “Dieta Montignac sau un stil de viață sănătos!”

  1. Miha, felicitari! Pentru fiecare dintre noi exista o dieta care sa dea rezultate si care sa nu ne frustreze cu limitari ridicole. Ma bucur ca tu ai gasit-o pe a ta. In ultimul timp am renuntat la orice fel de constrangeri, dar cu informatiile pe care le am studiind putin problema nutritiei impreuna cu un nutritionist, am reusit sa stau la o greutate decenta. Desi…intotdeauna e loc de mai bine 🙂 Astept sa-mi vina iar cheful de slabit :))

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.