Rețetă prăjitură cu cireșe și mascarpone

 

Cum să nu iubești o prăjitură cu cireșe?

Deserturile cu fructe sunt preferatele mele pentru că sunt aromate, parfumate, colorate și, mai ales, ne aduc cel mai iubit anotimp, vara!

Prăjiturile cu fructe mi s-au părut întotdeauna extrem de ușor de făcut, poți combina ingrediente după bunul plac, adaugi fructe și poți obține de fiecare dată, altă prăjitură.

Deși m-am ferit de prăjiturile cu ciocolată, cu timpul m-am specializat și obțin de fiecare dată, prăjitura perfectă. Crema de brânză mascarpone am descoperit-o odată cu primele rețete testate de cheesecake. Am ales să fac această prăjitură pentru că reușește să combine cele mai iubite ingrediente: cireșe, ciocolată, mascarpone.

Iată și ingredientele de care avem nevoie:

  • 250 grame făină,
  • 300 grame zahăr,
  • 6 ouă,
  • 240 grame unt,
  • 120 grame ciocolată neagră,
  • 400 grame mascarpone,
  • un praf de copt,
  • 350 grame cireșe,
  • o fiolă esență de vanilie. 

Iată și cât de simplu se prepară:

Spălăm bine cireșele, scoatem sâmburii și le lăsăm într-o sită ca să se scurgă din zeamă. Topim ciocolata neagră cu untul și lăsăm să se răcească. Între timp, mixăm 4 ouă cu 200 grame zahăr până se dizolvă integral.

ciocolata topitamixt galbenus zahar

Când ciocolata s-a răcit, o turnăm peste compoziția de ouă și mixăm continuu. Adăugăm la această compoziție, făina și praful de copt. Amestecăm bine până obținem un aluat omogen. Separat, mixăm crema de mascarpone cu 100 grame zahăr, 2 ouă întregi și esența de vanilie.

aluat crema mascarpone

Nu vă faceți probleme că aluatul nu curge, îl puteți întinde cu ajutorul unui cuțit, cu mare grijă, ca să fie uniform. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și punem un rând de aluat, un rând de cremă de mascarpone, presărăm jumătate din cantitatea de cireșe, apoi un strat de aluat, cremă de mascarpone și cireșele rămase și ultima parte de aluat.

prajitura foaieprajitura mascarpone prajitura cireseprajitura2

Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 180ºC. Scoatem tava și dacă trece testul cu scobitoarea, înseamnă că e coaptă și se poate scoate. Se lasă să se răcească și se taie pătrate. Puteți să le serviți și cu puțin zahăr pudră deasupra.

prajitura cu cirese si mascarpone 1

Deviza mea este ”niciun weekend fără desert” pentru că mereu prietenii ne calcă pragul și îmi place să îi servesc cu un desert făcut de mine. Chiar dacă weekendul e pentru relaxare și leneveală, pe mine mă relaxează foarte tare să gătesc deserturi, spre bucuria familiei și a prietenilor. Așa că vă recomand și vouă această metodă simplă de relaxare!

Rețetă găsită aici.

5 thoughts on “Rețetă prăjitură cu cireșe și mascarpone”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.