Rețetă piept de pui împănat cu sos alb – dieta Montignac

 

Rețetă de weekend – piept de pui împănat cu mozzarella la cuptor

Trebuie să recunosc că nu am prea mare încredere în rețetele pe care le  găsesc pe internet. Eu știu că nimeni nu dorește să divulge întreaga rețetă. Fiecare bucătar are secretele lui. Cu siguranță, nu le va scrie în rețetă. Zilele trecute eram în căutarea de idei pentru cină. Așa am găsit o rețetă de pui extrem de interesantă.

Dieta înseamnă preparate cu piept de pui delicioase

În diete, ni se recomandă mereu să consumăm piept de pui. La aburi sau la grătar, nici nu e de mirare că după ce termină dieta, majoritatea sunt sătui de carnea de pui. Eu consum destul de puțină carne de pui. Trebuie să găsesc mereu o variantă nouă de preparare, gustos și aromat. Să combine toate ingredientele care îmi plac. Când am văzut poza cu această rețetă, am zis ”hai să încerc”, sigur va fi bun.

Ingrediente necesare pentru pieptul de pui împănat cu mozzarella

  • 3 bucăți de piept de pui,
  • două bucăți rotunde de mozzarella,
  • o roșie,
  • o ceapă roșie,
  • smântână pentru gătit,
  • sare și piper.

ingrediente

Mod de preparare piept de pui împănat cu mozzarella

Etapa 1

Spălăm bine pieptul de pui. Tăiem felii roșiile, ceapa roșie, mozzarella. Crestăm din loc în loc pieptul de pui. Îl împănăm cu felii de roșii, ceapă, mozzarella.

taiate

Etapa 2

Într-un vas de yena, punem bucățile de piept de pui. Condimentăm cu sare și piper. Punem câteva linguri de smântână pentru gătit, puțin ulei de măsline. Dacă vă place, puteți presăra și cașcaval ras sau parmezan. Dăm tava la cuptor, pentru 45 de minute, la 200ºC, pe opțiunea căldură de sus și jos, și la final ultimele 10 minute, gril.

piept de pui impanat

Etapa 3

Se poate servi cu sau fără garmitură. Pieptul de pui împănat este extrem de gustos. Carnea rămâne zemoasă, iar aromele de la ceapă și roșie pătrund bine carnea pentru un gust minunat.

12472787_1364139923612335_2697194679812827903_n

Poftă bună! 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.