Rețetă mini-cheesecake sănătos, dar gustos
Mereu mi s-a părut extrem de dificil să renunț la obiceiurile vechi. Am fost învățată să gătesc cu făină albă și zahăr. Acum am doar făină de tărâțe și îndulcitor în casă. Trecerea la stilul de viață sănătos rezultat în urma dietei Montignac a fost pentru mine una destul de ușoară. M-am adaptat cu timpul, m-am obișnuit și acum nu știu dacă aș mai putea reveni.
Gusturile se educă.
Schimbările în educația alimentară ne ajută să slăbim și să fim sănătoși. De un an de zile, încerc în fiecare weekend rețete noi de prăjituri. Caut îndulcitorul ideal, dar și sănătos. Testez, cer părerile celorlalți, învăț!
Am primit bunătăți de la GreenSugar
Cutia cu pulbere Green Sugar a fost cea care m-a atras. Mă întreba mereu la ce desert minunat mă gândesc să o pun la treabă? Desertul cel mai apreciat, atât de noi, cât și de musafiri, este cheesecake-ul. De data aceasta am vrut să fie puțin altfel. Am decis să fac mini-cheesecake-uri. Arată mult mai festiv și se pot decora în funcție de preferințe!
Ingrediente necesare mini-cheesecake
- 100 grame biscuiți digestivi,
- 50 grame unt topit,
- 2 ouă,
- 200 grame mascarpone/philadelphia,
- 3 linguri de smântână,
- 2 linguri pulbere Green Sugar,
- esență de vanilie.
Mod de preparare mini-cheesecake
Etapa 1
Am pus untul la topit. Între timp, am pus biscuiții într-o pungă. I-am mărunțit cu ajutorul sucitorului. Am adăugat untul și am amestecat bine. Am pus câte puțin aluat în tava de muffins, tapetată cu hârtii de muffins. Pentru un plus de aromă, am presărat și câteva bobițe de ciocolată cu lapte.
Etapa 2
Într-un bol, am mixat bine crema de brânză. Am adăugat treptat ouăle. A urmat îndulcitorul, vanilia, smântâna. Mixăm până obținem o o cremă fină. Turnăm compoziția în formele de muffins. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, la 200ºC, opțiunea căldură de sus și jos.
Etapa 3
Eu am făcut glazură de ciocolată neagră. Am topit ciocolata cu puțin unt și frișcă lichidă. Până s-au copt mini-cheesecake-urile, s-a mai răcorit și glazura. Am decorat cu glazură și fructe când erau răcite pe jumătate și au fost un deliciu!
Emoții mari cu îndulcitorii!
Trebuie să recunosc că am avut mari emoții când am început să folosesc îndulcitor. Există atât de multe variante pe piață, încât trebuie să alegi cu grijă. Să verifici eticheta și să te împaci bine cu gustul. M-am bucurat când am gustat prăjitura și am constatat că are un gust minunat. În prăjituri, îndulcitorul rămâne stabil, dă un gust ușor dulceag, nu adaugă arome noi.
Îndulcitorul de la Green Sugar, îndulcește cu succes cafeaua, ceaiul și unde mai pui, că este sănătos și are ZERO calorii?
Toți ne dorim să avem un stil de viață sănătos. Vrem să putem savura prăjituri minunate și să nu ne îngrașăm. M-am gândit să vă motivez cu un concurs!
Împreună cu Green Sugar, vă invit la concurs! Trebuie doar să îndeplinești câteva condiții simple și premiul e ca și alt tău, cu puțin noroc! Ce poți câștiga? Un pachet de la Green Sugar care cuprinde un șorț de bucătărie personalizat și o cutie cu pulbere Green Sugar!
1.Like la pagina de Facebook Green Sugar si la pagina de Facebook Deweekend !
2. Like si Share acestui post pe Facebook, important: share-ul trebuie să fie public.
3. Lăsați un comentariu la acest post cu numele cu care ați dat share pe FB: puteți face asta prin click pe timpul la care ați dat share pe FB (10 minutes ago, 1 minute ago etc) și spune-mi ce fel de îndulcitor folosești la deserturi și ce prăjitură ai dori să încerci cu acest îndulcitor !
Concursul este deschis până duminică, 10 aprilie, extragerea o voi face cu ajutorul random.org, iar câștigătoarea o voi anunța marți, 12 aprilie!
Baftă tuturor!
UPDATE: avem o câștigătoare! Daniela, aștept un mail de la tine cu adresa de livrare și un număr de telefon de contact. Felicitări!
https://www.facebook.com/roxananighton/posts/940783389353003
De obicei folosesc zahăr brun pentru a îndulci prăjiturile, iar acest îndulcitor l-aș încerca la un cheese cake deși îmi face cu ochiul și rețeta postată de tine aici.
Eu zic să le încerci pe toate!
https://www.facebook.com/munteanu.carmen.mihaela
Eu folosesc zahar de muscavado, zahar brut melasa si cateodata fructoza.
Cu green sugar vreau sa in certc biscuiti…sa am tot timpul ceva de rontait dar sanatos 🙂