Rețetă lava cake – dieta Montignac

Lava cake – desertul minunat fierbinte

Cum să nu iubești dieta Montignac? Mai ales, când îți permite să mănânci deserturi minunate, delicioase?  Lava cake – acest desert care arată impecabil, care pare atât de greu de făcut, dar de fapt e atât de simplu.

Ingrediente necesare lava cake:

  • 150 grame ciocolată neagră,
  • 80 grame unt 85% grăsime,
  • 2 ouă și un gălbenuș,
  • 80 grame îndulcitor,
  • esență de vanilie,
  • 20 grame premix patiserie Dr. Gabriela Man,
  • 10 grame cacao,
  • 5 forme de aluminiu de unică folosință.

Mod de preparare lava cake:

Etapa 1:

Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi. Lăsăm să se răcească puțin ciocolata. Mixăm ouăle cu îndulcitorul și puțină sare. Adăugăm încet ciocolata și mixăm încă 2-3 minute. Adăugăm făina cu cacaua, și  mixăm bine. Formele de aluminiu le ungem cu unt și tapetăm cu cacao.

lava cakeEtapa 2

Preîncălzim cuptorul la 200ºC. Umplem formele de aluminiu cam 3/4 cu compoziție. Le punem într-o tavă și dăm la cuptor pentru 12-14 minute. Supraveghem până când partea de sus este coaptă integral, nu mai e lucioasă.

lava cake

Timpul de coacere este variabil de la cuptor la cuptor, eu le-am ținut la 180ºC 11 minute și apoi la 200ºC cam 2-3 minute.

lava cake

Etapa 3

Se scot din forme și se servesc calde, cu înghețată sau cu cireșe din dulceață! Sunt absolut delicioase. Extrem de ușor de făcut, un desert de dietă, sănătos, dar și aspectuos!  Poftă bună!

lava cake

Pentru cele care folosiți în dietă, premixurile de la dna Gabriela Man, puteți să vă inspirați pentru rețete și gramaje din rețetele ei, bine explicate și cu cantități corecte.

Acest desert îl fac de fiecare dată când am musafiri. Este desertul preferat al tuturor. Dacă nu am ceva pregătit, rapid fac lava cake. Am mereu la îndemână ciocolată neagră de calitate. Un desert cu ingrediente pe care le avem mereu în casă. Până se fac confortabili musafirii, desertul este deja gata!

Vă place lava cake? Ați încercat să faceți acasă?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.