Rețetă – Friptură de porc – Dieta Montignac

friptura porc

Când vine vorba de carne de porc, de cele mai multe ori zic ”pas”, dar am ajuns la concluzia că gustul cărnii este dat de alimentația animalului. Niciodată carnea din magazin nu va avea același gust și aceeași frăgezime cu carnea de porc din gospodăria proprie, unde știi exact de anume a consumat animalul.

Chiar dacă eu nu sunt mare fan carne de porc, o gătesc cu mult drag pentru familie și musafiri. Și pentru că aveam carne de porc în congelator, m-am gândit să încerc o nouă rețetă de friptură de porc la cuptor.

Avem nevoie de o bucată de pulpă de porc, 4 căței de usturoi, 3 morcovi, o ceapă albă, sare, piper, rozmarin, busuioc, ulei de măsline. Spălăm bine carnea cu apă rece, o ștergem puțin și o tăiem în bucăți de un deget subțire, condimentăm carnea cu sare, piper, boia dulce, busuioc, rozmarin, dacă vă place coriandru și cimbru. Punem carnea într-un vas de yena, adăugăm usturoiul zdrobit și stropim cu puțin ulei de măsline. Punem o folie alimentară peste vas și dăm la frigider pentru câteva ore, cel mai bine peste noapte.

la marinat porc

Preîncălzim cuptorul la 180ºC, punem legumele tăiate rondele mai groase în tavă, așezăm carnea peste, turnăm apă/apă cu bulion/apă cu vin cât să treacă peste carne. Punem folie de aluminiu deasupra și o înțepăm din loc în loc. Dăm tava la cuptor pentru 45 de minute, apoi scoatem tava, înlăturăm folia de aluminiu și dăm din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute.

carne proc

Carnea de porc este bine să o lăsați la marinat peste noapte, gustul este deosebit! Se servește caldă!

porc

Vă doresc poftă bună!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.