Rețetă eclere cu frișcă dieta Montignac

Eclere cu frișcă dieta Montignac

Prăjiturile sunt nelipsite din casa noastră. Asta pentru că mereu prietenii ne calcă pragul și abia așteaptă să vadă ce le-am pregătit. Eclerele se numără printre preferatele musafirilor. Am trecut la treabă, dar pentru că erau atât de inspititoare, am căutat repede o rețetă potrivită dietei și am trecut la treabă.

Deserturile clasice sunt o ispită. De fiecare dată când mi-e poftă de ceva, caut rețeta conformă. Este o provocare pentru mine. Dar îmi place la nebunie să fac deserturi noi, conforme. Nu e ușor, ține puțin de imaginația noastră.

Ingrediente necesare eclere cu frișcă dieta Montignac:

  • 150 grame unt,
  • 250 ml apă,
  • 200 făină premix patiserie,
  • 4 ouă,
  • esență de vanilie,
  • smântână pentru frișcă,
  • ciocolată neagră + 50 grame unt.

Mod de preparare eclere cu frișcă dieta Montignac:

Etapa 1

Punem apa la fiert împreună cu untul și puțină sare. Adăugăm făina toată deodată când apa fierbe. Amestecăm bine până aluatul se dezlipește de pe oală. Când s-a răcit puțin aluatul, adăugăm ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Aluatul nu trebuie să curgă, însă nici să fie foarte tare, după ce se răcește, se va mai întări.

eclere cu frișcă dieta Montignac

Etapa 2

Tapetăm tava de cuptor cu hârtie de copt și când aluatul s-a răcit, punem în tavă grămăjoare de aluat, cât de mari le doriți. Dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 180ºC.

eclere cu frișcă dieta Montignac

Etapa 3

Verificăm dacă cojile sunt coapte în interior pentru că această făină se coace mai greu decât preparatele din făina albă. Lăsăm cojile de eclere să se răcească. Între timp, batem frișca. Tăiem cojile de eclere pe jumătate și golim interiorul de aluat și umplem cu frișcă. Topim ciocolata cu puțin unt și le ungem pe deasupra  cu glazură.

eclere cu frișcă dieta Montignac

Sunt extrem de delicioase, sănătoase și arată foarte bine! Nu ezitați să încercați această rețetă! Vouă că plac eclerele?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.