Rețetă desert – Lava cake

lava cake

Atât am tot auzit de renumitul și complicatul desert, lava cake, și la insistențele soțului, am căutat rețete, m-am documentat și am rămas la rețeta lui Adi Hădean. Pentru a avea un rezultat de nota 10 e important să vă cunoașteți foarte bine cuptorul, al meu e putin dificil, abia aștept să-l schimb, și la preparatele mai delicate, stau cu ochii pe cuptor.

Avem nevoie de 3 ouă, 3 linguri de făină și 3 linguri de zahăr,  200 grame unt, 400 de grame de ciocolată cu lapte. Într-un vas, punem la topit ciocolata tăiată bucăți cu untul, când s-au topit bine, luăm vasul de pe foc și lăsăm puțin să se răcească. Între timp, mixăm ouăle cu zahărul, și la final  făina. Turnăm încet compoziția călduță peste mixul de ouă, și amestecăm bine până obținem o compoziție omogenă.

Formele de aluminiu de unică folosință le ungem cu unt și le tapetăm cu zahăr.

lava cake 4

Turnăm compoziția în forme, formele le punem într-o tavă pe care o dăm la cuptor pentru 10, maxim 12 minute, la o temperatură de 200ºC.

lava cake 3

Și așa arată scoase din cuptor, după 12 minute. Eu am avut emoții și le-am lăsat timpul maxim, dar data viitoare le voi scoate după 10 minute.

lava cake 1

Am încercat să le scot cu grijă din formă, ca să arate frumos. Se servesc calde cu înghețată sau topping de ciocolată!

lava cake 2

Poftă bună!

3 thoughts on “Rețetă desert – Lava cake”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.