Rețetă cheesecake delicios- Dieta Montignac

cheesecake

Cheesecake-ul se află în topul preferințelor mele, am încercat nenumărate rețete, cu mascaporne, cu brânză de vaci, iar acum am zis că e momentul să încerc o variantă nouă de cheesecake – cheesecake dietetic – care se poate consuma și în curele de slăbire/stil de viață sănătos.

Avem nevoie de 350 grame biscuiți dietetic, fără sare, fără zahăr, 250 grame unt nesărat, 1 kg mascarpone, 3 ouă, 80 grame fructoză, esență de vanilie, 300 grame fructe de pădure, 3 linguri de fructoză, sucul de la lămâie.

Punem untul la topit, iar între timp zdrobim mărunt biscuiții, turnăm untul peste biscuiți și turnăm compoziția obținută în tavă de tort/prăjitură tapetată cu hârtie de copt. Uniformizăm aluatul în tavă și îl apăsăm puțin să urce și pe pereții tăvii. Dăm tava la cuptor la 130º și ne apucăm de cremă.

blat

Mixăm bine crema de mascarpone cu frutoza și adăugăm câte un ou, iar la sfârșit punem vanilia. Scoatem tava și turnăm compoziția de mascarpone. Dăm tava la cuptor pentru 50 de minute la 130-150º. Dacă e necesar, întoarcem tava la jumătatea timpului.

cheesecake copt

Cât timp prăjitura este în cuptor, facem sosul de fructe. Punem fructele proaspete sau congelate într-o cratiță și când s-au dezghețat pe jumătate, adăugăm fructoza și sucul de lămâie și lăsăm să fiarbă încet, amestecând din când în când să nu se prindă de fundul oalei. Trebuie să fiarbă cam 30 de minute până va începe să se îngroașe.

sos fructe

Lăsăm prăjitura și sosul să se răcească și servim cheesecake-ul cu o porție generoasă de sirop!

Poftă bună!

5 thoughts on “Rețetă cheesecake delicios- Dieta Montignac”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.