Întotdeauna când e vorba de diete, primul lucru pe care îl întrebăm este ”ce avem voie dulce?” Și parcă atunci când nu avem voie, ne ia o poftă de desert! Așa că pentru cei care țineți dieta Montignac, această rețetă este special pentru voi. Este un desert sănătos, aromat, rapid și simplu de făcut!
Avem nevoie de 4 mere mai mari si tari, 2 ouă, 3 linguri de fructoză, esență de vanilie, scorțișoară, 200 grame brânză de vaci, o lingură de miere.
Spălăm bine merele și îndepărtăm cotorul și puțin miez cu ajutorul unei lingurițe. Tapetăm merele pe interior cu scorțișoară și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Într-un bol, batem bine ouăle, adăugăm fructoza, apoi brânza de vaci și esența de vanilie. Umplem merele cu compoziția de brânză și turnăm puțină miere deasupra compoziției și merelor.
Dăm tava la cuptor, cuptorul preîncălzit bineînțeles, pentru cam 30 de minute la 130º. Așa arată scoase de la cuptor, nu vă mai spun de cât de bine miroase în casă!
Și gata de servit !
Poftă bună!