Ciocolată de casă – dieta Montignac
Aproape toate dietele interzic ciocolata. Chiar și deserturile în faza de slăbire. Dieta Montignac, pe lângă faptul că te învață să apreciezi ciocolata neagră, de calitate, te și învață să gătești deserturile preferate, dar în varianta de dietă, sănătoasă. Eu ador ciocolata de casă, iar când am văzut că pot să o fac și de dietă, am fost extrem de fericită când am găsit rețeta și am trecut la treabă, am fost extrem de mulțumită de rezultat.
Ingrediente necesare ciocolată de casă
- 500 grame lapte praf Rarăul,
- 210 grame îndulcitor Green Sugar (data viitoare voi pune doar 200),
- 150 ml apă,
- un praf de sare,
- esență de vanilie,
- 3 linguri cacao,
- 200 grame unt 82% grăsime.
Mod de preparare ciocolată de casă
Etapa 1
Am amestecat laptele praf cu cacaua. Le cernem împreună că nu fie cocoloși.
Separat am fiert apa cu îndulcitorul, cam 6-8 minute. Am dat focul încet și am pus untul tăiat bucăți. Am adăugat la final și praful de sare și vanilia. Siropul obținut l-am turnat încet peste laptele praf, amestecând continuu.
Etapa 2
Am uns cu unt un vas de yena și am turnat ciocolata. La final a fost nevoie să o nivelez frumos, nu e la fel de lichidă ca cea cu zahăr.
Se lasă să se răcească și să întărească puțin, pentru a putea fi tăiată frumos. Poftă bună!
Ciocolată de casă – preferata mea
Ador ciocolata de casă. O prefer înaintea tuturor deserturilor. M-am bucurat enorm când această rețetă a reușit și gustul a fost deosebit. S-a tăiat frumos, nu a fost nici prea lichidă, nici prea moale. Gustul e aproape de ciocolata de casă tradițională.