Rețetă lapte de pasăre – desertul copilăriei

 

Lapte de pasăre – desertul copilăriei!

Printre deserturile copilăriei, se numără și laptele de pasăre. Mama ne făcea acest desert în weekend. Secretul pentru un Lapte de pasăre delicios îl reprezintă ouăle. Dacă ouăle sunt de casă, desertul va fi gustos, aromat. Bulgărașii de albuș vor fi tari. Crema de gălbenușuri va fi de un galben intens. Nu mai zic de aromă. Un desert simplu, sănătos și gustos, rapid de făcut, bun de servit și cald și rece.

Ingrediente necesare lapte de pasăre:

Mod de preparare lapte de păsare:

Etapa 1

Punem laptele la fiert împreună cu zahărul vanilat. Între timp, batem spumă albușurile reci cu un praf de sare. Când spuma e tare, adăugăm zahărul – 150 grame. Mixăm bine până se topește zahărul.

spumă lapte de pasăre

Etapa 2

Când laptele începe să fiarbă, dăm focul pe minim. Cu o lingură, luăm bulgărași de albuș și îi punem în lapte. Îi lăsăm să fiarbă, cam un minut pe fiecare parte, apoi îi scoatem pe un platou. Continuăm până terminăm tot albușul.

lapte de pasăre

Etapa 3

Amestecăm gălbenușurile cu zahărul rămas, esența de vanilie. Adăugăm compoziția de gălbenușuri în laptele care fierbe. Lăsăm să fiarbă la foc mic, până se îngroașă puțin, apoi stingem focul și lăsăm să se răcească.

lapte de pasăre

Etapa 4

Adăugăm bulgărașii de albuș în oala cu lapte și dăm la frigider. Se poate servi cald sau rece, puteți decora bulgărașii cu puțină ciocolată rasă.

Lapte de pasăre – desert rapid, poate fi servit aspectuos

Fac acest desert când aduc lapte proaspăt de la ferma părinților. Laptele este gustos. Acesta este un alt secret pentru un Lapte de păsare gustos. Ouăle de casă, laptele proaspăt de vacă, ne ajută să obținem desertul Lapte de pasăre atât de gustos încât niciun musafir nu îl va putea refuza!

Poftă bună!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.