Rețetă gogoși pufoase

0

Gogoși pufoase – preferatele familie

Gogoși pufoase! Ador gogoșile și nu pot refuza niciodată o gogoașă pufoasă, presărată cu zahăr pudră din belșug. Nu sunt fan gogoși cu arome diferite, glazurate sau umplute, mie îmi plac gogoșile simple. Am tot căutat o rețetă simplă, cu șanse de reușită 100% și mă bucur că am ales această rețetă.

Musafirii adoră prăjiturile. Dar nu spun NU niciodată unor gogoși pufoase. Ne aduc aminte de copilărie. De desertul de iarnă, făcut de mama sau de bunica. Aceasta este o rețetă simplă, cu rezultat garantat. Pufoase, aromate, gustoase!

Ingrediente necesare gogoși pufoase

  • 500 grame făină,
  • 250 ml lapte,
  • 25 grame drojdie,
  • 2 linguri de ulei,
  • 1 lingură zahăr,
  • puțină sare,
  • ulei pentru prăjit,
  • zahăr pudră pentru decorat.

Mod de preparare gogoși pufoase

Etapa 1

Amestecăm făina cu zahărul și sarea. Separat punem laptele la încălzit. Adăugăm drojdia și uleiul, turnăm peste făină și amestecăm bine. Frământăm bine aluatul câteva minute bune și apoi îl lăsăm să dospească, cam o oră.

Eu folosesc malaxorul. El frământă constant și mult mai bine. Nu îmi place să frământ pentru că e obositor. Așa că mi-am alut ajutor. De atunci, preparatele care necesită frământare, nu mă mai sperie.

Etapa 2

Întindem aluatul pe blat și cu un pahar tăiem cercuri. Lăsăm gogoșile 15-20 de minute să dospească. Între timp, punem uleiul la încălzit. Adăugăm treptat gogoșile cu capul în jos. Ele se vor umfla și vor forma gaură în interior.

gogoși pufoase

Le scoatem pe șervețel pentru a absorbi surplusul de ulei. Le lăsăm puțin să se răcească înainte de a le presăra cu zahăr pudră.

gogoși pufoase

Se servesc calde cu ciocolată sau gem de vișine! Sunt delicioase și extrem de pufoase!

Vă recomand să le păstrați acoperite cu un prosop de bucătărie. Se pot păstra câteva zile bune, asta dacă rezistați să vă abțineți!

Poftă bună! Să le împărțiți cu cei dragi!

 

gogoși pufoase

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Cosmetice pentru tenul cu probleme
Cosmetice pentru tenul cu probleme de pe Notino

Cosmetice pentru tenul cu probleme de pe Notino Cosmetice pentru tenul cu probleme am comandat de pe Notino când tenul...

Close