O rețetă minunată de chec aperitiv dieta Montignac
Dieta înseamnă să ai puțină răbdare. Să cauți rețete conforme pentru preparatele culinare preferate. Dacă îți place pâinea și nu poți renunța la ea, cauți o alternativă sănătoasă. Dacă vrei deserturi, cauți rețete potrivite. Nimic nu e imposibil. Variante există, trebuie doar să ai răbdare și timp să încerci lucruri noi. La noi în familie, se mănâncă destul de des checul aperitiv. Așa că am fost nevoită să-l fac conform. Surpriză, a fost la fel de gustos și de apreciat ca varianta clasică.
Ingrediente necesare chec aperitiv dieta Montignac
- 150 grame prosciutto crudo,
- 100 grame cașcaval,
- 100 grame masline negre (opțional), eu nu am pus că nu ne plac,
- 100 grame ciuperci,
- 4 ouă,
- 80 grame făină premix patiserie,
- 1 praf de copt,
- 100 grame iaurt/quark,
- sare și piper.
Mod de preparare chec aperitiv dieta Montignac:
Etapa 1:
Tăiem mărunt șunca și ciupercile. Dăm pe răzătoare cașcavalul. Tăiem măslinele, ardeiul, dacă vă place, în cuburi. Batem spumă ouăle cu un praf de sare și adăugăm treptat ingredientele. Coca obținută o turnăm în tava de chec tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor la 180ºC, pentru 45 de minute.
Etapa 2
Scoatem tava din cuptor. Lăsăm să se răcorească. Încercăm să scoatem checul din tavă când s-a răcit puțin. Eu nu am făcut asta și apoi a fost mai greu să-l tai. Vă recomand să îndepărtați hârtia de copt. Ea păstrează căldura și checul se va umezi.
Este foarte gustos rece sau reîncălzit, nu se împrăștie și are un gust foarte bun. De sărbători, am mereu problema cu aperitivele. Rețete conforme încerc mereu astfel ca la evenimente să fiu pregătită. Prepar atât variante conforme, cât și clasice. Fiecare musafir poate opta pentru varianta care îi place mai mult. Însă mulți sunt curioși să încerce ceva nou. Pe asta mizez și eu. Curiozitatea m-a ajutat și pe mine să-mi schimb stilul de viață!