Rețetă brioșe cu ciocolată – Dieta Montignac
Brioșe cu ciocolată – dieta Montignac este încă un desert recent încercat. Am început de ceva timp dieta Montignac și tot încerc fel de fel de rețete pentru a găti sănătos. Dar și dietetic și cât se poate de gustos! Nu e greu, ai nevoie de informații, ingrediente de calitate, inventivitate și puțin timp liber. La sfârșit de săptămână încerc rețete noi. Combin ce am prin casă pentru a obține preparate pentru dietă. E nevoie de ceva dulce la sfârșit de săptămână, așă că m-am gândit să fac niște brioșe.
Ingrediente necesare brioșe cu ciocolată – Dieta Montignac
Brioșe cu ciocolată neagră
- 3 ouă,
- 16 linguri de îndulcitor Green Sugar,
- 16 linguri de lapte,
- 16 linguri de ulei,
- 16 linguri de făină de patiserie cu indice glicemic mic (o găsiți aici),
- o linguriță bicarbonat de sodiu,
- esență de vanilie,
- ciocolată neagră tăiată cuburi mici.
Mod de preparare brioșe cu ciocolată – Dieta Montignac
Etapa 1
Spălăm bine ouăle. Separăm albușurile de gălbenușuri. Albușurile le mixăm câteva minute bune cu puțină sare. Adăugăm îndulcitorul și mixăm bine, adăugăm treptat gălbenușurile, uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie și la final făina.
Etapa 2
Punem hârtie de copt brioșe în formele de aluminiu și le umplem cam 3/4 cu compoziție. La final, lăsăm câteva linguri de aluat și le amestecăm cu ciocolata tăiată bucăți și adăugăm deasupra brioșelor.
Dăm tava la cuptor pentru 30-40 de minute la 130ºC, în cuptorul preîncălzit la 150ºC. Sunt gata când trec testul cu scobitoarea.
Se servesc calde sau reci, cu gem si un ceai fierbinte! Sunt ideale pentru micul dejun sau ca și gustare. De preferat, se consumă dimineața sau până la prânz! Sunt ideal de luat în vacanțe sau în concedii.
Ce bine arata! Apetisante!!! 🙂