Biscuiți de ciocolată sănătoși
Nu sunt o împătimită a dulciurilor, dar îmi place să am mereu în casă biscuiți și prăjituri, astfel nu voi fi tentată să cad în ispită. De când cu dieta, m-am obișnuit să inventez rețete, să le adaptez ca să fie conforme dietei Montignac. Văzusem de dimineață un filmuleț cu o rețetă simplă și m-am gândit să o încerc azi.
Ingrediente necesare biscuiți de ciocolată
- 170 grame cremă de ciocolată (Monteoro) sau cremă de ciocolată făcută în casă,
- un ou,
- 90 grame făină premix de patiserie.
- vișine din gem sau din compot,
- glazură de ciocolată (230 grame ciocolată neagră, 200 ml frișcă lichidă, 55 grame unt).
Mod de preparare biscuiți de ciocolată
Etapa 1
Punem crema de ciocolată într-un vas. Adăugăm oul și mixăm bine până obținem o pastă lichidă, uniformă. Eu am folosit o furculiță, nu m-am mai folosit de mixer.
Etapa 2
Adăugăm treptat făina și amestecăm bine, până încorporăm toată făina în aluat, și obținem un aluat care nu se lipsește de mâini.
Etapa 3
Punem hârtie de copt într-o tavă și formăm biluțe, în mijlocul cărora facem o gaură.
Etapa 4
Dăm tava la cuptor pentru 10-12 minute, la 180ºC, pe opțiunea căldură sus și jos. Până tava e la cuptor, scurgem vișinele de lichid și facem glazura, topim ciocolata împreună cu untul și frișca lichidă.
Etapa 5
Scoatem tava de la cuptor și lăsăm să se răcească puțin biscuiții înainte de a pune glazură în locul gol și a decora cu o vișină!
Îi servim lângă o cafea fierbinte cu lapte sau un ceai aromat! Poftă bună!
Mulțumesc pentru foto Flavius Fulea