Regele Mihai I Loial tuturor

16

Regele Mihai I Loial tuturor

Regele Mihai I ne-a părăsit și o carte a fost scrisă despre ultimul lui drum. Îmi pare rău că nu am citit până acum nimic despre viața regelui. Am decis că trebuie să aflu câteva detalii despre un om care a iubit țara care l-a trădat. Am ales cartea, Regele Mihai I Loial tuturor, și a fost o bună alegere. Și a reușit să-mi stârnească curiozitatea și respectul față de Regele Mihai I.

Cartea este un album de informații și poze de laînmormântarea Regelui Mihai I. O carte de avut în bibliotecă în semn de respect față de rege. Albumul acesta poate fi comandat de pe site-ul Editura Corint.

Regele Mihai I Loial tuturor

E dureros că respectăm un om doar după ce nu mai e printre noi. Recunosc că nu am știut valoarea acestui om pentru țara noastră.

Regele Mihai I a iubit România și românii. Chiar dacă a fost exilat și alungat de mai multe ori, a continuat să lupte pentru țara noastră. Pe tot parcusul cărții, primim informații despre viața lui. Ni se conturează imaginea unui rege prea puțin apreciat.

Regele Mihai I Loial tuturor

Cartea este un album cu poze de la înmormântarea sa. Avem poze de la Aubonne, Lausanne, Geneva. Urmărim traseul cortegiului regal funerar la Otopeni, Castelul Peleș, Arcul de Triumf și Palatul Regal. De aici, trenul regal a dus regele la locul de veci, la Curtea de Argeș.

La funeralii, au participat șefii statului, dar și multe familii regale. Este un semn de mare onoare și respect. Foarte mulți oameni au stat la coadă ore în șir pentru a oferi un ultim omagiu, regelui.

Lacrimi, flori și lumânări

Pe tot parcursul drumului, oamenii au venit să-l vadă pentru ultima dată, pe rege. Unii spun că țara noastră ar fi trebuit să se întoarcă la monarhie sub conducerea Regelui Mihai. Alții rămân fără cuvinte și doar lacrimile le curg pe obraji.

Regele Mihai I Loial tuturor

E prea târziu pentru rege să vadă cât de iubit a fost. Însă, modest din fire, ar fi apreciat micile gesturi, și ar fi șoptit, ”pentru mine toate acestea?”

Cred că conducătorii țării, de-a lungul atâtor ani, au încercat să-l denigreze pe rege. Prea puțini au spus cuvinte frumoase despre El. Nu a fost lăsat să lupte mai mult pentru țara sa. Regretele sunt târzii. Nu mai e nimic de făcut. Important este că în ultimele clipe, țara a respectat regulile de înmormântare ale unui rege.

Putem doar să citim despre viața sa. Nu trebuie să-l uităm niciodată. Și când avem timp, să aprindem o lumânare pentru rege și să spunem o rugăciune.

Regele Mihai I Loial tuturor

About Author

Mereu optimistă şi cu zâmbetul pe buze! Pasionată de lectură, cultură, sănătate, excursii! Ador să gătesc şi să inventez fel de fel de reţete, prefer să citesc o carte decât să mă uit la televizor, prefer să mă plimb pe jos decât cu maşina, prefer să zâmbesc decât să fiu tristă ! Citatul care mă face să zâmbesc în fiecare dimineaţă “Life is full of beauty. Notice it. Notice the bumble bee, the small child, and the smiling face. Smell the rain, and feel the wind. Live your life to the fullest potential, and fight for your dreams.” Ashley Smith

16 Comments

  1. Cristina Dragomir on

    Am citit si eu de curand o carte despre regele Mihai, cea a lui Stelian Tanase, tot de la Corint. Acum inteleg mai bine si eu de ce zicea bunicul intruna numai de bine de el…

Leave A Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng
Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng recomandare carte

Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng - un stil diferit de poveste Mici focuri pretutindeni de Celeste Ng mi-am dorit-o...

Close