5 recomandări pentru o zi în Ljubljana

Vacanța pentru noi înseamnă călătorie cu mașina. Dacă destinația este prea departe, preferăm să oprim într-un oraș pentru odihnă. Astfel avem posibilitatea de a vedea un oraș nou. În drumul nostru spre Italia, oprim de fiecare dată în Ljubljana.

Alegem un hotel foarte aproape de centru pentru a nu fi nevoiți să ne deplasăm cu mașina. Savurăm preparate culinare specifice și facem o plimbare încercând să bifăm obiective turistice.

Recomandări pentru o zi în Ljubljana

Nu stați pe gânduri dacă treceți prin Slovenia, trebuie să vizitați orașul Ljubljana. Veți fi plăcut surprinși. Veți găsi un oraș frumos, cochet, curat, primitor de turiști.

*** Recomandare cazare City Hotel Ljubljana

Întotdeauna ne luăm un hotel foarte aproape de centrul orașului. Ne dorim să ne plimbăm și să lăsăm mașina în parcare. Alegem hotelul în care stăm după câteva criterii importante. Anul acesta, pentruo zi în Ljubljana, alegerea noastră a fost City Hotel Ljubljana și a fost cea mai bună alegere de până acum.

 • la nici 2 minute de mers pe jos de centrul minunat al orașului, locul cu terase, restaurante, magazine și câteva obiective turistice,
 • parcare privată în interiorul hotelului, parcare cu lift pentru mașină, pentru noi a fost prima experiență de acest fel și a fost interesant să cobori cu mașina într-o clădire,
 • cameră curată, spațioasă, baie mare, pat mare și saltea confortabilă,
 • mic dejun extrem de variat și gustos, nu ne-a lipsit absolut nimic,
 • au o terasă minunată unde îți poți servi micul dejun și îți poți savura cafeaua admirând orașul și cetatea.
 • personal amabil și tare prietenos, vom mai reveni la acest hotel.
City Hotel Ljubljana

*** Recomandare restaurant Vander Haus Restaurant Ljubljana

Bineînțeles că după un drum lung, ne este foame, dar vrem să mâncăm ceva deosebit. Analizăm terasele și restaurantele care au meniul expus pentru a vedea ce preparate au. Fiind vreme frumoasă, am ales Vander Haus Restaurant pentru că avea o terasă frumoasă, un meniu bogat.

Am savurat o supă rece, salată de caracatiță și desert. Mâncarea a fost excelentă. A fost cea mai bună caracatiță servită până acum. Desertul a fost o Pavlova delicioasă, dar cu o bezea cu textură de spumă și o cremă minunată. Mi-a plăcut mult și recomand din suflet să mâncați aici.

restaurant Ljubljana

*** Castelul din Ljubljana

Nu poți rata castelul pentru că este vizibil din orice punct al orașului fiind pe un deal înalt. Castelul este cea mai reprezentativă construcție a capitalei slovene. Panorama de aici este minunată și impresionantă. Ajungi la castel făcând o plimbare mai lungă, dar merită cu adevărat.

*** Centrul istoric vechi îmbinat perfect cu centrul nou

Centrul istoric vechi impresionează prin clădiri cu o arhitectură frumoasă și bine îngrijite. Se pot vizita o mulțime de muzee, biserici, galerii în stil gotic și baroc. Centrul nou înseamnă cafenele cochete, terase cu muzică live și restaurante cu preparate culinare tradiționale deosebite, dar și magazine ale marilor branduri și case de modă.

*** Podul Dragonului și Podul Triplu

Capitala Sloveniei înseamnă un centru cu poduri impresionante. Dragonul este simbolul orașului Ljubljana, îl vei regăsi aproape peste tot. Este cel mai mare pod rutier din capitală și există patru statui sub formă de dragon la ambele capete. Este primul pod construit din beton și primul pod din țară pavat cu asfalt.

Capitala este străbătută de râul Ljubljana și peste acesta trec trei poduri. Podul Triplu face legătura dintre centrul vechi al orașului și partea modernă a capitalei. A fost opera unui arhitect italian completată de municipalitatea capitalei. Podurile au coloane din piatră altă și sunt impunătoare!

zi în Ljubljana
zi în Ljubljana

Ljubljana, un oraș de vizitat

Nu ajunge doar o zi în Ljubljana, dar noi în trei ani, am reușit să vedem o mare parte din ce are orașul de oferit. Recunosc că ne impresionează de fiecare dată și ne tot propunem să-i alocăm mai mult timp.

Ljubljana este capitala care merită un city break. Slovenia este țara care m-a impresionat prin curățenie și spații verzi îngrijite. Chiar merită o vizită această țară prea puțin promovată.

5 thoughts on “5 recomandări pentru o zi în Ljubljana”

 1. Am fost în Sloveni și mi-a plăcut tare, tare mult. Mereu mi-am dorit să mai revenim. Bineînțeles, ne-am acordat o zi în Ljubljana de dimineață până seara. Ne-am plimbat, am vizitat, am mâncat și ne-am distrat prin piața orașului.
  Mulțumesc pentru pontul oferit pentru cazare. Sper să revin,

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.