Cum ne motivăm pentru a face mai mult sport?

Mișcarea este esențială pentru sănătatea noastră. Are atât de multe beneficii încât le știm pe de rost. Dar de cele mai multe ori, ne lipsește motivația. ”Nu am timp” aceasta este scuza cea mai des întâlnită. Dar ne facem timp pentru serialul preferat sau pentru un joc pe telefon. Până la urmă, totul ține de noi.

Ideal ar fi să avem un program bine organizat și să știm când ne permite timpul să facem mai mult sport. Și apoi să încercăm să ne ținem cât mai multe de program. Consider că trebuie să facem mai multe pentru noi. Astfel îi putem motiva și pe cei din jurul nostru.

Trucuri pentru a te motiva să faci mai mult sport!

Primul pas este să-ți dorești să faci mișcare. Chiar dacă la început va fi mai greu, cu timpul îți va plăcea tot mai mult senzația de energie de după.

***Ținuta potrivită pentru a face sport

Nu se face sport în haine de casă, haine casual. Ideal este să avem piese vestimentare potrivite pentru sport, din material confortabil. Și pentru a te asigura că poți face mișcare mai multe zile la rând, cumpără câteva tricouri Puma, și nu doar unul singur. Astfel nu vei putea invoca scuza, ”nu e spălat echipamentul de sport”.

Un alt aspect foarte important o reprezintă încălțămintea. Ea trebuie să fie comodă și potrivită pentru sport, mișcare, nu pentru plimbare. Accesoriile pentru mișcare trebuie alese cu grijă, să fie de calitate și potrivite. Iar dacă ești fan un anumit brand, cumpără toate cele necesare.

Eu mi-am ales pentru mișcare, produse Puma care mi-au plăcut și mă motivează să fac mișcare. Inițial luasem o pereche de pantofi sport pentru alergat. Am adăugat în coș colanți și tricou, bustieră și o flanelă. Îmi place să fie toate de la același brand.

***Alege un tip de mișcare preferat

Cu siguranță, există un sport care îți place sau pe care ți-ai dori să-l încerci. Începe cu tipul de sport preferat, iar pe parcurs alternează și cu altele. Vei găsi timp să faci mișcare dacă e ceva care îți place să practici.

Adaptează tipul de mișcare și în funcție de nevoile și rezistența corpului, dar și în funcție de anotimp. Profită de vremea bună pentru o tură cu bicicleta sau rolele în aer liber. Iar când e frig sau plouă, alege mișcarea în interior.

***Mișcare cu companie

Mulți aleg să facă sport alături de un/o prieten/ă. Însă nu întotdeauna programul se potrivește. Dar un animal de companie va fi mereu alături de tine. Un câine este mereu dornic de plimbări lungi și joacă multă, fiind un izvor nesecat de energie. Și întotdeauna mișcarea făcută alături de animalul de companie va fi mai energizantă.

***Stabilirea unui țel

Este mai ușor să găsim motivație pentru a face o activitate dacă avem un țel. Și nu mă refer la număr de kilograme pierdute, cât la un număr minim de pași pe zi. Renunță la lift, folosește scările pentru targetul zilnic. Parchează mașina mai departe de intrarea în magazin sau de birou. Mergi una sau două stații de bus pe jos. Găsești modalități de a face mișcare, doar să și vrei.

De mare ajutor în monitorizarea și atingerea țelului, este un fitness tracker. El poate fi o adevărată motivație!

Meriți și o răsplată pentru că faci mai mult sport

Este mai ușor să respecți un program dacă la final vei primi o răsplată. Tu decizi când o meriți și în ce constă ea. Dar te vei motiva mai bine să faci mai mult sport dacă ești recompensat.

Tu cât de multă mișcare reușești să faci? Cum te poți motiva pentru a face mai mult sport?

5 thoughts on “Cum ne motivăm pentru a face mai mult sport?”

  1. Să fac sport nu este punctul meu forte. Totuși, fac mișcare atât cât se poate. Iar pentru asta am o strategie care mă ajută enorm. Îmi iau în fiecare zi doza de adrenalină de la o buburuză cu o energie asemeni Duracell ului și mă aliez cu cel mai bun prieten,

    Reply
  2. Eu personal ma uit în oglinda și asta spune tot…ce alta motivație sa am nevoie 😅🙈❓️ pana cand o sa ma pot privi cu drag… fac sport zilnic. .după doar câteva zile pe săptămână ❤️❤️❤️

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.