Recomandare – unde găsim preparate delicioase aproape de orașul #Cluj-Napoca?

Pensiunea-Csani-20101208110724

De fiecare dată când decidem să luăm masa în oraș, încercăm să găsim localuri noi, localuri recomandate de prieteni sau intens promovate. Uneori ne bucurăm de alegerea făcută și atunci revin cu articol pe blog pentru recomandare, alteori suntem atât de dezamăgiți încât prefer să nici nu mai amintesc de ele.

Există câteva sate aproape de orașul Cluj-Napoca, sate de maghiari, unde s-au deschis numeroase pensiuni și restaurante care pun la dispoziție preparate delicioase din bucătăria ungurească, sau preparate românești, dar uneori rețeta a fost îmbunătățită.

Duminică seara ne-am decis să ieșim puțin din orașul prăfuit și ne-am îndreptat spre Vlaha, în speranța de a gusta gogoșii mult lăudați. Satul Vlaha este aproape de Cluj-Napoca, aproximativ 20km. După ce intrați în sat, pe partea stângă veți vedea o clădire mare galbenă, cu niște petunii mov superbe la geam, Pensiunea Csani. Puteți servi masa atât afară, cât și pe tereasă. Meniul este foarte bogat, preparatele au un preț decent, și nici nu trebuie să aștepți prea mult, chiar dacă localul este ocupat în proporție  de 90%.

Noi am comandat ceafă de porc la grătar cu cartofi prăjți adevărați, nu congelați, bulete de cașcaval, gogoși cu gem de afine și cu gem de măceșe.

ceafa

bulete

papanasi

Preparatele au fost delicioase, iar o parte din ele au ajuns la pachet pentru a doua zi. Vă recomand acest local, e aproape de Cluj, chelnerițele s-au purtat foarte frumos, mâncare delicioasă!

 lotus_csilla27

Un alt local, drag mie, e puțin mai departe, adică în Săvădisla. Aici sunt mai multe localuri, însă eu recomand Lotus Cil. Îmi plac localurile acestea, amândouă sunt la fel de frumoase, îngrijite, florile sunt peste tot, motivele populare ungurești nu lipsesc, și totul e într-o armonie perfectă. Locul ideal de luat masa în liniște, departe de agitația și praful orașului.

Acesta este localul renumit unde găsiți cei mai buni papanași! Noi am ales din meniul variat, friptură țigănească -Ciganypecsenye – șnițel elvețian și, bineînțele, papanași cu smântână și dulceață de afine. Și aici am fost întâmpinați de oameni veseli, amabili, un detaliu care pentru mine este foarte important.

Mâncarea a venit destul de repede și a fost absolut delicioasă!

ceafa tiganeasca

snitel elvtian

papanasi

Sunt destul de pretențioasă la mâncare/restaurante, și nu numai, nu fac niciodată o recomandare falsă, iar locurile unde reușesc să găsesc și preparate gustoase și variate, amabilitate din partea ospătarului și curățenie, ei bine, aceste locuri le voi recomanda mereu cu drag!

Foto

2 thoughts on “Recomandare – unde găsim preparate delicioase aproape de orașul #Cluj-Napoca?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.