Mi-a plăcut dintotdeana că citesc, nu am avut niciodată o preferință de stil, am considerat că pot găsi lucruri interesante și noi în fiecare poveste. Comand cărți în funcție de recomandările prietenilor, bloggerilor, diferite site-uri, iar până acum am făcut doar alegeri bune, iar la rândul meu vă recomand și eu câteva titluri.
Eu sînt Malala – Malala Yousafzai, Christina Lamb – renumita autoare care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace – este o carte de la care am avut mari așteptări, dar din păcate prea multele detalii au acoperit adevărata frumusețe a poveștii. Malala și-a dorit foarte mult să studieze, îi plăcea să citească, iar atunci când talibanii au interzis accesul femeilor la educație, ea a încercat să găsească o soluție pentru a putea continua să studieze. Nu s-a gândit niciodată că această încăpățânare a ei, dorința de a studia, îi va pune viața în pericol. E o carte frumoasă, vă recomand să o citiți și să-i dați o șansă chiar dacă după primele pagini vă vine să o abandonați.
A fost odată ca niciodată – Andrew Nicoll – o carte mult prea fantezistă pentru gustul meu, o poveste de dragoste ce pare imposibilă la prima vedere. Veșnica legătură dintre secretară și primar, fiecare cu o poveste de viață mai mult sau mai puțin fericită, trebuie să treacă prin diverse faze până să ajungă la concluzia evidentă că se plac și vor să fie împreună. E o carte ușor de citit, povestea își urmează ușor cursul, uneori intuim ce se întâmplă, alteori ne ia prin surprindere. Sunt curioasă dacă ați citit-o și dacă v-a plăcut finalul.
Tatăl celuilalt copil – Parinoush Saniee – nici nu am terminat bine de citit Cel care mă așteaptă de aceeași autoare, carte pe care am citit-o pe nerăsuflate, m-am și apucat de citit Tatăl celuilalt copil – o carte pe care aș face-o cadou tuturor părinților, bunicilor, educatoarelor, tuturor celor care intră în contact cu copii. Deși am auzit fel de fel de păreri despre această carte, mie mi-a plăcut foarte mult, am citit-o în câteva zile. O poveste pe cât de tristă, pe atât de educativă, relatată atât din punctul de vedere al copilului, cât și al mamei. Ce am învățat eu din această carte? Să avem mai multă răbdare cu cei mici, să ne punem în pielea lor din când în când, să încercăm să înțelegem lucrurile prin ochii lor. Vă recomand din suflet să citiți această carte și vă garantez că nu veți fi dezamăgiți.
Acum citesc Eleganța ariciului – Muriel Barbery și Femei fără bărbați – Shahrnush Parsipur – două cărți despre care o să vă povestesc în curând pe blog. Voi ce cărți ați citit recent și ce carte citiți acum?
Intotdeauna am incredere in recomandarile tale de lectura. Doamne, de-as putea cumpara niste timp! Am recuperat in vacanta, citind din nou Romanul Adolescentului Miop de Eliade, mi s-a parut atat de fain… din nou. am rememorat stari din adolescenta; o adevarata calatorie in timp 🙂
Mulțumesc, apreciez că ai încredere în gusturile mele. Încerc să citesc cărți de calitate, din care putem învăța ceva. Tot în concediu sper să recuperez și eu momentele preferate de relaxare și să citesc. Am o mulțime de cărți pe raftul ”necitite” 😀